Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЗВІТ про базове відстеження результативності наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків”

опубліковано 18 грудня 2015 о 15:08

1. Цілі прийняття регуляторного акта

Метою розроблення проекту наказу є приведення нормативно-правового акта у відповідність до Конституції і законодавства України та вдосконалення процедури формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків контролюючими органами.

2. Строк виконання заходів з відстеження

Заходи із базового відстеження результативності регуляторного акта проведено до набрання чинності цим регуляторним актом 31березня 2015 року  по 30 квітня 2015 року шляхом збору та опрацювання пропозицій і зауважень до проекту.

3. Методи одержання результатів відстеження та дані, на основі яких  відстежувалася результативність, способи їх одержання

З метою базового відстеження результативності проект зазначеного регуляторного акта було оприлюднено в електронному вигляді на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua.) у підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика”.

Результати відстеження одержані методом аналізу відповідності розробленого проекту наказу вимогам статті 77 глави 8 розділу ІІ Податкового кодексу України в частині організації формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердження переліку ризиків господарської діяльності платників податків та їх поділу за ступенями, а також розгляду та опрацювання зауважень і пропозицій, що надійшли до проекту.

4. Якісні значення показників результативності акта та  обґрунтування досягнення визначених цілей при прийнятті регуляторного акта

Регуляторний акт надасть можливість забезпечити виконання вимог  статті 77 глави 8 розділу ІІ Податкового кодексу України та вдосконалити процедуру формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків контролюючими органами.

Дія акта поширюється на суб’єктів господарювання – платників податків.

Виконання вимог акта не потребує додаткових витрат коштів і часу суб’єктів господарювання – платників податків.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання – платників податків з основних положень акта високий, оскільки регуляторний акт опублікований на офіційному сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua.) у підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика” з метою ознайомлення із запропонованими положеннями суб’єктів господарювання – платників податків.

Показником результативності акта є чітке визначення дій контролюючих органів при формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків.

Опрацьовано зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта із наданням відповідей заявникам щодо їх врахування.

Опрацьовано зауваження та пропозиції Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Державній фіскальній службі України до проекту наказу, викладені у листі від 30.04.2015 №30/04-1, та в межах компетенції повідомлено, що у разі внесення змін до Податкового кодексу України буде розглянуто питання про внесення змін до регуляторного акта у частині періодичності проведення документальних планових перевірок платників податків.

Опрацьовано пропозиції представника ГОІ „Велес” у Громадській раді при Державній фіскальній службі України Благодира О.С. від 07.04.2015 до проекту наказу в частині ризиків, пов’язаних з доходами та витратами, і надано обґрунтоване пояснення важливості зазначених ризиків для здійснення належного контролю за правомірністю формування платниками витрат.

5. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених  цілей

Реалізація регуляторного акта забезпечить виконання вимог статті 77 глави 8 розділу ІІ Податкового кодексу України та вдосконалить процедуру формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків контролюючими органами.

Голова

Державної фіскальної служби України                                               Р.М. Насіров