Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності дії наказу Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 № 1017 „Про затвердження форми Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 12 січня 2011 року за № 36/18774

опубліковано 25 листопада 2015 о 11:14
1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 № 1017 „Про затвердження форми Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності” (далі – наказ № 1017).

2. Назва виконавця заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказом затверджено форму Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності (далі – Збір) відповідно до розділу XIV Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Наказ спрямований на виконання норм пункту 317.4 статті 317 розділу XIV Кодексу в частині порядку обчислення і сплати збору.

Податкові декларації збору подаються платниками збору контролюючим органам у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації.

Форма податкової декларації встановлюється у порядку, передбаченому статтею 46 Кодексу.

Збір сплачується платниками збору у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації.

При цьому альтернативних варіантів досягнення цілей, передбачених наказом № 1017, не існує.

4. Строк заходів із відстеження

Заходи з відстеження здійснювалися у травні-червні 2015 року.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Результати періодичного відстеження результативності наказу № 1017 отримані шляхом аналізу даних соціологічного опитування працівників регіональних органів Державної фіскальної служби.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, та способи одержання даних

Періодичне відстеження результативності наказу № 1017 виконано на основі даних, отриманих шляхом соціологічного опитування працівників регіональних органів Державної фіскальної служби, які здійснюють адміністрування збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, щодо достатності забезпечення поставлених цілей та соціально-економічних наслідків дії наказу № 1017.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Встановлення кількісних та якісних значень показників результативності регуляторного акта у 2015 році виконано на підставі результатів опитування працівників 25 регіональних органів Державної фіскальної служби. Представники всіх 25 органів (100 відс.) позитивно оцінили положення регуляторного акта.

Показником результативності наказу вважається здатність регуляторного акта забезпечити відповідність форми Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності нормам Кодексу.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта на ступені досягнення визначених цілей

Відповідно до пункту 29 підрозділу 10 розділу XX Кодексу розроблено та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 серпня 2015 року за                        № 947/27392 наказ Міністерства фінансів України від 20.07.2015 № 654 «Про затвердження форми Податкової декларації збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності», яким скасовано наказ № 1017.

 

Голова Державної

фіскальної служби

України                                                                      Р.М. Насіров