Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності дії наказу Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 № 1018 „Про затвердження форми Податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 12 січня 2011 року за № 28/18766

опубліковано 09 вересня 2015 о 15:11

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 № 1018 „Про затвердження форми Податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України” (далі – наказ № 1018).

2. Назва виконавця заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказом затверджено форму Податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України (далі – Збір), відповідно до розділу ІХ Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Наказ спрямований на виконання норм пункту 257.3 статті 257 розділу ІХ Кодексу в частині забезпечення можливості:

платників – загальних користувачів радіочастотного ресурсу України, визначених законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі: ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України; ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою;

органів державної фіскальної служби здійснювати контроль за правильністю обчислення податкових зобов’язань зі Збору, повнотою та своєчасністю його внесення до бюджетів.

При цьому альтернативних варіантів досягнення цілей, передбачених наказом № 1018, не існує.

4. Строк заходів із відстеження

Заходи з відстеження здійснювалися у липні-серпні 2015 року.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Результати періодичного відстеження результативності наказу № 1018 отримані шляхом аналізу даних соціологічного опитування працівників регіональних органів Державної фіскальної служби.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, та способи одержання даних

Періодичне відстеження результативності наказу № 1018 виконано на основі даних, отриманих шляхом соціологічного опитування працівників регіональних органів Державної фіскальної служби, які здійснюють адміністрування збору за користування радіочастотним ресурсом, щодо достатності забезпечення поставлених цілей та соціально-економічних наслідків дії наказу № 1018.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Встановлення кількісних та якісних значень показників результативності регуляторного акта у 2015 році виконано на підставі результатів опитування працівників 25 регіональних органів Державної фіскальної служби. Представники всіх 25 органів (100 відс.) позитивно оцінили положення регуляторного акта.

Показником результативності наказу вважається здатність регуляторного акта забезпечити відповідність форми Податкового розрахунку зі збору за користування радіочастотним ресурсом, нормам Кодексу.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта на ступені досягнення визначених цілей

Оскільки пунктом 251.1 розділу ІХ Кодексу збір за користування радіочастотним ресурсом України віднесено до складу рентної плати, наказ № 1018 потребує скасування. Подальше повноцінне відстеження результативності наказу № 1018 є недоцільним.

 

Голова Державної фіскальної

служби України                                                                                Р.М. Насіров