Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Державної податкової адміністрації України від 16.05.2011 №285 «Про затвердження форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями»

опубліковано 30 червня 2015 о 09:42

1. Вид та назва регуляторного акта, відстеження результативності якого здійснюється 

Наказ Державної податкової адміністрації України від 16.05.2011 №285 «Про затвердження форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 31.05.2011 за № 643/19381. 

2. Назва виконавця заходів з періодичного відстеження результативності регуляторного акта 

Державна фіскальна служба України. 

3. Цілі прийняття акта 

На виконання п. 3 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2011 року № 138 «Про затвердження Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями» (далі – Порядок), розроблено регуляторний акт, яким затверджується форма Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями (далі – Розрахунок).

Основною метою підготовки акта є забезпечення розробки форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), за якою відбувається сплата відрахувань частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до Державного бюджету України, обрахованої за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності у відповідному бюджетному році. 

4. Строк виконання заходів із періодичного відстеження результативності регуляторного акта 

З 15.05.2015 по 04.06.2015. 

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне) 

Періодичне. 

6. Методи одержання результатів відстеження 

Відстеження результативності регуляторного акта здійснено статистичним шляхом. 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних 

Періодичне відстеження результативності наказу здійснено шляхом аналізу зведених статистичних показників розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями. 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта 

Коло суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акта, встановлено пунктом 1 Порядку.

Так, за оперативною інформацію ДФС, за підсумками 2012 року Розрахунок подано 8634 суб’єктами господарювання, за 2013 рік – 8748, за  2014 рік – 7316.

Розмір коштів та час, що витрачаються суб’єктами господарювання, пов’язаними з виконанням вимог акта, не збільшилися.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання з основних положень акта – середній, Державною фіскальною службою України зазначений акт розміщено на офіційному порталі ДФС в мережі Internet. 

9. Оцінка можливих результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей 

З прийняттям регуляторного акта державні унітарні підприємства та їх об'єднання мають можливість розраховувати та сплачувати частину чистого прибутку (доходу) до Державного бюджету України, що забезпечує виконання положень постанови.

На підставі результатів періодичного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок, що в цілому шляхом впровадження цього нормативного акта вдалося досягти визначених цілей.

Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2014 року № 710 були внесені зміни до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями, у зв’язку з чим Розрахунок необхідно привести у відповідність до вимог зазначеної постанови Кабінету Міністрів України. 

 

Голова Державної фіскальної

служби України                                                                                                Р.М. Насіров