Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Державної податкової адміністрації України від 19.04.11 № 225 „Про втрату чинності наказу Державної податкової адміністрації України від 31.01.11 №58”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 10.05.11 за № 553/19291

опубліковано 27 березня 2015 о 14:07

Звіт про періодичне відстеження результативності

наказу Державної податкової адміністрації України від 19.04.11 № 225

„Про втрату чинності наказу Державної податкової адміністрації України від 31.01.11 №58”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 10.05.11 за № 553/19291

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Державної податкової адміністрації України від 19.04.11 № 225 „Про втрату чинності наказу Державної податкової адміністрації України від 31.01.11 №58”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 10.05.11 за № 553/19291 (далі – наказ).

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття акта

Ціллю прийняття наказу є врегулювання умови виконання пункту 176.2 статті 176 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Положеннями Закону України від 7 квітня 2011 року №3221 – VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України” передбачено виключення підпункту 176.2„д” з пункту 176.2 статті 176 Кодексу, яким скасовано обов’язок подання декларації з податку на доходи фізичних осіб податковими агентами до органів державної податкової служби.

З метою приведення нормативно-правової бази у відповідність до чинного податкового законодавства наказ ДПА України від 31.01.11 № 58 „Про затвердження форми Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб” (далі – наказ №58) визнано таким що втратив чинність.

4. Строк виконання заходів із відстеження

Березень 2015 року.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Для одержання результатів періодичного відстеження застосовувався статистичний метод.

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Цей регуляторний акт розміщено на офіційному розміщено на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби за адресою: „Законодавство/ податкове законодавство/накази” для узагальнення пропозицій та зауважень від платників податків. Інші способи отримання даних відсутні.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показник

Дані за рік

Одиниці виміру

Кількість осіб, на яких раніше поширювалася дія наказу №58

813790

суб’єкти господарювання

Час та кошти, витрачені суб’єктами господарювання – податковими агентами під час реалізації положень регуляторного акта

реалізація положень регуляторного акта не потребує матеріальних витрат та скоротить часові витрати суб’єктів господарювання – податкових агентів щодо спілкування з органами ДПС.

дні; грн.

Час та кошти, витрачені посадовими особами органу ДПС, які проводять обробку даних за результатами поданих податковими агентами податкових розрахунків

реалізація положень регуляторного акта не потребує матеріальних витрат та зменшить часові витрати посадових осіб органів ДПС, у зв’язку з відсутністю потреби здійснювати обробку інформації відображеної податковими агентами у деклараціях з податку на доходи фізичних осіб

дні; грн.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб

100

відсотки

Наказ не впливає на інтереси інших платників податків та відповідно не порушує або упереджує їх законні інтереси у сфері господарювання.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На підставі результатів періодичного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок про досягнення визначених цілей шляхом впровадження цього нормативного акта.

Таким чином, оцінка результатів видання наказу засвідчує високий рівень досягнення визначених цілей.

 

В.о. Голови  Державної фіскальної

служби України                                                                                     М.В. Мокляк