Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року № 809-р „Про затвердження Плану заходів щодо реалізації схвалення та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності”

опубліковано 31 січня 2015 о 14:08

Звіт про повторне відстеження результативності розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року № 809-р „Про затвердження Плану заходів щодо реалізації схвалення та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності”

 

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року № 809-р „Про затвердження Плану заходів щодо реалізації та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності” (далі – розпорядження).

 2. Назва виконавця заходів з періодичного відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

 

3. Цілі державного регулювання

Основною ціллю розпорядження є забезпечення реалізації завдань:

п.250.2 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128/2013;

положень Законів України „Про електронні документи та електронний документообіг” та „Про електронний цифровий підпис” та Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

Січень 2015 року.

 

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Повторне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

 

Визначаються загальні статистичні дані щодо кількості документів, надісланих платниками в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

 

Для відстеження результативності регуляторного акта використовується інформація Єдиного банку даних про платників – юридичних осіб, ДРФО та Реєстру платників податку на додану вартість.

 

8. Кількісні та якісні показники результативності акта

 

За січень - грудень  2014 року через централізовану систему опрацьовано понад 87,96 млн. (80,8  млн. за відповідний період 2013 року) документів, надісланих платниками в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку.

У електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку звітність з ПДВ надіслали 218651 платник, що становить 97,83 відс. від загальної кількості суб'єктів господарювання, які подали декларації по ПДВ.

Так, у 2014 році досягнуто найкращого показника при поданні звітності з ПДВ, який становить 97,83 відс. від загальної кількості суб'єктів господарювання, які подали декларації по ПДВ

Звітність з єдиного соціального внеску у грудні 2014 року подали 180,7 тис. суб'єктів господарювання, з них 169,3 тис. суб'єктів господарювання в електронному вигляді.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання високий. Розпорядження було оприлюднено на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua).

 

9. Оцінка результативності акта та ступеня досягнення визначення цілей

Cтворення автоматизованої Системи відіграє значну роль у впорядкуванні механізмів електронної взаємодії центральних органів виконавчої влади та суб’єктів подання звітності через впровадження єдиних уніфікованих стандартів процесу подання, оброблення, належного організаційного та технологічного забезпечення.

Результативність цього розпорядження характеризуватиметься забезпеченням дотримання законодавства при поданні звітності в електронному вигляді та взаємодії центральних органів виконавчої влади і суб’єктів подання звітності.

За результатами відстеження встановлено стале досягнення регуляторним актом цілей, задекларованих при його прийнятті.

 

Голова

 

І.О. Білоус