Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Державної податкової служби України від 04.11.2010 №849 „Про затвердження форми довідки про сплату роботодавцем податків та зборів (обов’язкових платежів)”

опубліковано 16 січня 2015 о 14:51

Звіт про періодичне відстеження результативності

наказу Державної податкової служби України від 04.11.2010 №849 „Про затвердження форми довідки про сплату роботодавцем податків та зборів (обов’язкових платежів)”

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ ДПА України від 04.11.2010 № 849 „Про затвердження форми довідки про сплату роботодавцем податків та зборів (обов’язкових платежів)” (далі – Наказ № 849).

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття акта

Пунктом 5 Порядку видачі, продовження строку дії та анулювання дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня          2009 року № 322 „Про затвердження Порядку видачі, продовження строку дії та анулювання дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства” (далі – Постанова № 322), передбачено, що для отримання дозволу на використання праці іноземця роботодавець подає до центру зайнятості встановлений перелік документів, до якого включено довідку органу державної податкової служби про сплату роботодавцем податків та зборів (обов'язкових платежів).

Розробка Наказу №849 здійснювалася з метою приведення нормативно-правової бази Державної податкової адміністрації України у відповідність до чинних норм Постанови № 322.

Постанова №322 втратила чинність згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 2013 року № 437 „Питання видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства” (далі – Постанова №437). У Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою №437, відсутня вимога щодо подання роботодавцем довідки органу державної податкової служби про сплату роботодавцем податків та зборів (обов'язкових платежів) до територіального органу Державної служби зайнятості.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 15.12.2014 по 15.01.2015.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження

Для одержання результатів відстеження застосовувався статистичний метод.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, способи отримання даних

Відстеження результативності Наказу № 849 здійснюється на підставі наявної у Державній фіскальній службі України інформації щодо кількості виданих Довідок про сплату роботодавцем податків та зборів (обов’язкових платежів) за формою, затвердженою цим наказом, та аналізу зауважень та пропозицій до цієї форми, у разі їх наявності.  

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Потягом 2014 року довідки про сплату роботодавцем податків та зборів (обов’язкових платежів) за формою, затвердженою Наказом № 849, територіальними органами державної фіскальної служби не видавалися, заяви від роботодавців – суб’єктів  господарювання щодо отримання відповідних довідок до територіальних органів ДФС не надходили.

Також зауваження та пропозиції від суб’єктів господарювання – платників податків та фізичних осіб до Наказу №849 відсутні.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Оскільки Наказ №849 розроблено з метою реалізації дії Постанови №322, яка втратила чинність з моменту вступу в дію Постанови №437, цей наказ потребує скасування. Подальше повноцінне відстеження результативності акта неможливе.

 

Голова Державної фіскальної

служби України                                                                                   І.О. Білоус