Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове та повторне відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 867 „Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгових патентів”

опубліковано 10 листопада 2014 о 16:54

Звіт

про базове та повторне відстеження результативності

наказу Міністерства доходів і зборів України

від 30.12.2013 № 867

„Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгових патентів”

 

1. Вид та назва регуляторного акта, відстеження результативності якого здійснюється

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 867 „Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгових патентів” (далі – Наказ № 867), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25.02.2014 за № 330/25107.

2. Назва виконавця заходів з базового відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказом № 867 згідно з підпунктом 3 пункту 6 розділу IІ Закону України від 04 липня 2013 року № 404-VIІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи” затверджено форми торгових патентів, порядок їх заповнення та форму заявки на придбання торгових патентів відповідно до статті 46 глави 2 розділу ІІ і      статті 267 розділу ХІІ Податкового кодексу України на заміну наказу Державної податкової адміністрації України від 28.02.2011 № 109 „Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгового патенту”.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Заходи із базового відстеження результативності регуляторного акта проводилися до набрання чинності наказом (21 березня 2014 року), повторне відстеження ─ з 1 по 29 жовтня 2014 року.

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Базове, повторне.

6. Методи одержання результатів відстеження та дані, на основі яких  відстежувалася результативність, способи їх одержання

Базове відстеження здійснювалося методом аналізу відповідності розробленого наказу вимогам чинного законодавства, аналізу зауважень та пропозицій до нього, повторне відстеження ─ шляхом соціологічного опитування працівників регіональних контролюючих органів.

7. Якісні значення показників результативності акта та обґрунтування досягнення визначених цілей при прийнятті регуляторного акта

Показником результативності наказу є реалізація норм Податкового кодексу України щодо адміністрування збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених  цілей

Видання Наказу № 867 забезпечило виконання вимог Податкового кодексу України, а також право платників придбавати торгові патенти для провадження деяких видів підприємницької діяльності, визначених статтею 267 цього Кодексу.

За періоди відстеження зауважень і пропозицій до наказу від регіональних контролюючих органів та суб’єктів господарювання не надходило.

 

Голова Державної

фіскальної служби України                                                     І.О. Білоус