Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України „Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 21 липня 2006 року № 416” від 21.01.2014 № 53

опубліковано 24 жовтня 2014 о 11:34

Звіт

про базове відстеження результативності

наказу Міністерства доходів і зборів України

„Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 21 липня 2006 року № 416”

від 21.01.2014 № 53

 

1. Вид та назва регуляторного акта, відстеження результативності якого здійснюється

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 № 53 „Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 21 липня 2006 року № 416” (далі – наказ № 53), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 03.02.2014 за №205/24982.

2. Назва виконавця заходів з базового відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказом № 53 скасовано наказ ДПА України від 17.07.2006 № 416 „Про затвердження форми Акта про результати камеральної перевірки податкової декларації (розрахунку) щодо окремих загальнодержавних і місцевих податків і зборів” (далі – наказ № 416), який було видано відповідно до підпункту „в” підпункту 4.2.2 пункту 4.2 статті 4 Закону України „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, який втратив чинність згідно з підпунктом 1 пункту 2 розділу ХІХ Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Метою прийняття проекту наказу № 53 є приведення у відповідність до положень Кодексу нормативно-правових актів шляхом визнання таким, що втратив чинність, наказу № 416.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Заходи із базового відстеження результативності регуляторного акта проведено з 1 вересня 2014 року  по 30 вересня 2014 року.

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Базове.

6. Методи одержання результатів відстеження та дані, на основі яких  відстежувалася результативність, способи їх одержання

Базове відстеження результативності наказу № 53 здійснювалося методом аналізу відповідності розробленого наказу вимогам чинного законодавства, а також шляхом соціологічного опитування працівників регіональних контролюючих органів під час проведення камеральних перевірок податкових декларацій окремих загальнодержавних і місцевих податків і зборів.

7. Якісні значення показників результативності акта та обґрунтування досягнення визначених цілей при прийнятті регуляторного акта

Для встановлення якісних значень показників результативності регуляторного акта було опитано 23 регіональні контролюючі органи, з яких 23 (або 100 відс.) надали позитивну оцінку акта та відповідність його нормам чинного законодавства.

Показником результативності наказу є актуалізація нормативно-правової бази.

8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених  цілей

Порівняльний аналіз оцінки реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення цілей свідчить, що соціально-економічні наслідки дії наказу № 53 є позитивними.

Камеральні перевірки податкової декларації (розрахунку) щодо окремих загальнодержавних і місцевих податків і зборів проводяться відповідно до вимог статей 75, 76 та 86 Кодексу та наказу № 165, що сприяє удосконаленню процесів адміністрування податків і зборів, встановленню єдиного порядку відображення результатів камеральних перевірок платників податків.

Результати базового відстеження регуляторного акта свідчать, що наказ № 53 має високий ступінь досягнення визначених цілей.

Враховуючи викладене, та за результатами проведеного відстеження можна зробити висновок, що цілей прийняття регуляторного акта досягнуто.

 

 Голова Державної фіскальної

служби України                                                                                       І.О. Білоус