Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України „Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)” від 30.12.2013 № 865

опубліковано 24 жовтня 2014 о 11:27

Звіт

про базове відстеження результативності

наказу Міністерства доходів і зборів України

„Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)”

від 30.12.2013 № 865

 

1. Вид та назва регуляторного акта, відстеження результативності якого здійснюється

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 865 „Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)” (далі – наказ № 865), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 22.01.2014 за №130/24910.

2. Назва виконавця заходів з базового відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказом № 865 на заміну наказу Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 № 1015 „Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)” згідно з підпунктом 3 пункту 6 розділу IІ Закону України від 04 липня 2013 року № 404-VIІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи” затверджено форму Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) відповідно до статті 46 та розділу ХІІІ Податкового кодексу України.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Заходи із базового відстеження результативності регуляторного акта проводяться до набрання чинності наказом (1 січня 2015 року).

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Базове.

6. Методи одержання результатів відстеження та дані, на основі яких  відстежувалася результативність, способи їх одержання

Базове відстеження здійснювалося до дня набрання чинності наказом       (1 січня 2015 року) методом аналізу відповідності розробленого наказу вимогам чинного законодавства, а також шляхом аналізу зауважень та пропозицій до нього.

Форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) є універсальною, зокрема, за однією формою здійснюється розрахунок земельного податку або орендної плати за землі державної та комунальної власності.

7. Якісні значення показників результативності акта та обґрунтування досягнення визначених цілей при прийнятті регуляторного акта

Показником результативності наказу є реалізація норм Кодексу щодо адміністрування плати за землю.

8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених  цілей

Наказ № 865 забезпечить відповідність форм податкових декларацій з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) нормам Податкового кодексу України, а також право платників подавати податкову звітність щодо плати за землю.

  

Голова Державної фіскальної

служби України                                                                                       І.О. Білоус