Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2013 року № 587-р „Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності”

опубліковано 13 жовтня 2014 о 10:02

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2013 року № 587-р „Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності” (далі – розпорядження).

2. Назва виконавця заходів з періодичного відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі державного регулювання

Основною ціллю розпорядження є забезпечення реалізації завдань:

п.250 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, затверджений Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128/2013;

державної політики у сфері інформатизації, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, надання послуг з подання за допомогою мережі Інтернет в електронному вигляді звітності, до центральних органів виконавчої влади.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Оскільки для визначення значень показників результативності регуляторного акта використовуються виключно статистичні дані, базове відстеження здійснено після набрання чинності цим регуляторним актом станом на 1 січня 2014 року.

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Повторне.

6. Методи одержання результатів відстеження

Визначаються загальні статистичні дані щодо кількості документів, надісланих платниками в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для відстеження результативності регуляторного акта використовується інформація Єдиного банку даних про платників – юридичних осіб, ДРФО та Реєстру платників податку на додану вартість.

8. Кількісні та якісні показники результативності акта

За січень - серпень  2014 року в органах державної фіскальної служби опрацьовано понад 60,3 млн. документів від 1 155 тис. тис. суб’єктів господарювання, надісланих платниками в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку.

Зокрема, звітність з єдиного соціального внеску у серпні 2014 року подали 189,7 тис. суб’єктів господарювання, з них 174,1 тис. суб’єктів господарювання      в електронному вигляді.

Наведені показники слугуватимуть джерелом порівняльних даних для аналізу результативності під час проведення подальших повторного та періодичних відстежень.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання високий. Розпорядження було оприлюднено на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua).

9. Оцінка результативності акта та ступеня досягнення визначення цілей

Прийняття цього розпорядження відіграє значну роль у впорядкуванні механізмів електронної взаємодії центральних органів виконавчої влади та суб’єктів подання звітності через впровадження єдиних, уніфікованих стандартів процесу подання, оброблення, використання звітності, належного нормативно-правового, організаційного та технологічного забезпечення

Результативність цього розпорядження характеризуватиметься забезпеченням дотримання законодавства при поданні звітності в електронному вигляді та взаємодії центральних органів виконавчої влади і суб’єктів подання звітності.

 

Голова                                                                І.О. Білоус