Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 № 803 „Про затвердження форм Звіту про рух товарів у магазині безмитної торгівлі та Звіту про товари, поставлені, реалізовані та не реалізовані на повітряному (водному або залізничному) транспортному засобі”

опубліковано 09 липня 2014 о 14:35

 

Звіт про базове відстеження результативності

наказу Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 № 803

Про затвердження форм Звіту про рух товарів у магазині безмитної торгівлі та Звіту про товари, поставлені, реалізовані та не реалізовані на повітряному (водному або залізничному) транспортному засобі”

 

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 № 803 „Про затвердження форм Звіту про рух товарів у магазині безмитної торгівлі та Звіту про товари, поставлені, реалізовані та не реалізовані на повітряному (водному або залізничному) транспортному засобі”, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 січня 2014 р. за № 16/24793.

2. Виконавець заходів з відстеження результативності

Міністерство доходів і зборів України.

3. Цілі прийняття акта

Основною метою розробки наказу Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 № 803 „Про затвердження форм Звіту про рух товарів у магазині безмитної торгівлі та Звіту про товари, поставлені, реалізовані та не реалізовані на повітряному (водному або залізничному) транспортному засобі” (далі – наказ) – виконання положень Митного кодексу України, вироблення однакового підходу до подання звітності магазинами безмитної торгівлі.

Введення в дію сприятиме поліпшенню ефективності контролю діяльності підприємств, що реалізують товари, поміщені у митний режим безмитної торгівлі.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 25.06.2014 до 03.07.2014.

5. Тип відстеження

Базове відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження результативності

Результати відстеження одержані методом аналізу отриманих від митниць Міндоходів статистичних показників Звіту про рух товарів у магазині безмитної торгівлі, Звіту про товари, поставлені, реалізовані та не реалізовані на повітряному (водному або залізничному) транспортному засобі, а також скарг суб’єктів на дії митниць Міндоходів, пов’язані з виконанням положень наказу.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалися результативність, а також способи одержання даних

В ході проведення дослідження оцінювались показники результативності:

кількість Звітів про рух товарів у магазині безмитної торгівлі;

кількість Звітів про товари, поставлені, реалізовані та не реалізовані на повітряному (водному або залізничному) транспортному засобі;

кількість порушень терміну подання Звіту про рух товарів у магазині безмитної торгівлі;

кількість порушень терміну подання Звіту про товари, поставлені, реалізовані та не реалізовані на повітряному (водному або залізничному) транспортному засобі;

кількість скарг суб’єктів на дії митниць Міндоходів, пов’язані з виконанням положень наказу.

8. Кількісні та якісні показники результативності

На підставі аналізу показників результативності, визначених у попередньому розділі, отримано наступні їх значення.

Кількість суб’єктів господарської діяльності на яких поширюється дія наказу – обмежена, оскільки відповідні звіти подають тільки суб’єкти господарської діяльності, які отримали відповідні дозволи для реалізації товарів, поміщених у митний режим безмитної торгівлі.

Порушень терміну подання відповідних звітів не було.

Скарг суб’єктів на дії митниць Міндоходів, пов’язані з виконанням положень наказу не було.

Надходжень до державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів у зв’язку з реалізацією акта не було.

Суб’єктами господарювання та/або фізичними особами кошти та час не витрачаються.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб високий. Наказ розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів України та опубліковано в журналі „Офіційний вісник України”, № 9, 2014 (04.02.14), стаття 296.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

За результатами аналізу відстеження можна зробити висновок, що очікується достатній рівень досягнення визначених цілей регуляторного акту.

Реалізація наказу забезпечить приведення регуляторних актів Міндоходів України у відповідність до вимог чинного законодавства.

 

 

Заступник Міністра                                                           В.П. Науменко