Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 872 „Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємства”

опубліковано 08 липня 2014 о 11:24

Звіт про базове відстеження результативності

наказу Міністерства  доходів і зборів України від 30.12.2013 № 872 «Про   затвердження  форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємства»

1. Вид та назва регуляторного акта, відстеження результативності якого здійснюється 

 Наказ Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 872 
«Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємства», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.01.2014 за №  103/24880.

2. Назва виконавця заходів з базового відстеження результативності регуляторного акта

Міністерство  доходів і зборів України.

3. Цілі прийняття акта

Цілями виданого наказу є забезпечення виконання прийнятого Верховною Радою України Закону України від 04 липня 2013 року № 404-VIІ «Про внесення змін до  Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи», яким, зокрема, внесено зміни до абзацу другого пункту 1.1 статті 1 Розділу 1 Податкового кодексу України (далі − Кодекс) в частині визначення функцій та правових основ діяльності контролюючих органів, а також статтю 19¹ цього Розділу Кодексу викладено в новій редакції, підпунктом 19¹.1.25 пункту 19¹.1 якої встановлено, що до функцій контролюючих органів належать повноваження щодо розробки та затвердження порядків, інструкцій, положень, форм розрахунків, звітів, декларацій, інших документів.

4. Строк виконання заходів із базового відстеження результативності регуляторного акта

З 25.05.2014 по 26.06.2014.

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Базове.

6. Методи одержання результатів відстеження

Відстеження результативності регуляторного акта здійснено відповідно до статті 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних

Результати відстеження регуляторного акта одержані на підставі аналізу чинного законодавства шляхом збору і аналізу пропозицій та зауважень зацікавлених міністерств, відомств, суб’єктів господарювання.

Проект цього регуляторного акта розміщувався на офіційному
веб-порталі Міндоходів у мережі Інтернет з метою забезпечення однакового підходу до порядку складання податкової звітності з податку на прибуток підприємства.

За період відстеження на адресу Міндоходів до наказу зауважень та пропозицій  від суб’єктів господарювання   не надходило.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показник За оперативними  даними Одиниці виміру
Розмір витрат бюджету Не потребує виділення додаткових коштів з бюджету грн.
Кількість  суб’єктів господарювання, які мають подавати податкову декларацію з податку на прибуток  підприємства Близько 300 тис.  платників податків юридичні особи  та відокремлені підрозділи
Кошти, витрачені суб’єктами господарювання на реалізацію регуляторного акта Не потребує додаткових коштів та інших витрат грн.

9. Оцінка можливих результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття цього нормативно-правового акта відповідає реалізації єдиної державної політики у сфері оподаткування податком на прибуток, сприяє повноті та своєчасності сплати податку на прибуток до бюджету, а також забезпечує відповідність положенням, передбаченим Кодексом.

 

Перший заступник Міністра                                                                  І.О. Білоус