Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2013 р. № 813 «Про внесення змін до пункту 3 Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів»

опубліковано 14 травня 2014 о 13:22

Звіт про базове відстеження

результативності постанови Кабінету Міністрів України

від 07 листопада 2013 р. № 813 «Про внесення змін до пункту 3 Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів»

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2013 р. № 813 «Про внесення змін до пункту 3 Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів» (далі – Постанова).

2. Виконавець заходів із відстеження

Міністерство доходів і зборів України (Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів).

3. Мета прийняття акта

Основною метою Постанови є забезпечення державного контролю за  якістю та своєчасністю виготовлення марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, недопущення зупинки виробництва та імпорту підакцизних товарів, забезпечення в повному обсязі надходжень податків і зборів, зокрема акцизного податку до державного бюджету. Відповідно до Постанови виробником марок акцизного податку визначено державне підприємство, що входить до сфери управління Національного банку України.

4. Строк виконання заходів із відстеження

З 10.03.2014 по 12.05.2014.

5. Тип відстеження

Базове відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Для одержання результатів базового відстеження застосовувались якісні показники.

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Результати відстеження регуляторного акта одержані на підставі даних Міністерства доходів і зборів України.

8. Якісні показники результативності акта

Основним показником результативності є посилення боротьби з незаконним виробництвом і обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів шляхом визначення виробником марок державного підприємства, що входить до сфери управління Національного банку України, здійснення заходів боротьби з надходженням на внутрішній ринок фальсифікованої, неякісної, необлікованої продукції та з підробними марками акцизного податку, їх нелегальним виготовленням і торгівлею, що сприяє збереженню життя та здоров’я громадян.

9. Оцінка результативності акта та ступеня досягнення  визначених цілей

Прийняття Постанови надало змогу посилити боротьбу з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів, сприяло якісному та своєчасному виготовленню марок акцизного податку, безперебійному забезпеченню, отриманню суб’єктами господарювання марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, враховуючи потужність підприємства, його обсяги виробництва, та посилення контролю за виробництвом і обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також забезпечує мобільність обігу акцизного податку у вільному їх русі по території України, що сприяє якісному і належному прогнозуванню та аналізу щодо надходження акцизного податку до державного бюджету у повному обсязі.

  

Перший заступник Міністра

доходів і зборів України                                                                  І.О. Білоус