Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 03 липня 2013 р. № 474 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1251 і від 13 березня 2013 р. № 188»

опубліковано 14 травня 2014 о 13:19

Звіт про базове відстеження

результативності постанови Кабінету Міністрів України

від 03 липня 2013 р. № 474 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1251 і

від 13 березня 2013 р. № 188»

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 03 липня 2013 р. № 474 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1251 і від 13 березня 2013 р. № 188» (далі – Постанова).

2. Виконавець заходів з відстеження

Міністерство доходів і зборів України (Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів).

3. Мета прийняття акта

Основною метою Постанови є затвердження Технічного опису марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва нового зразка.

Нові марки акцизного податку мають посилену схему захисту від підробки (змінено графічний дизайн, застосовано нові захисні матеріали, марку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва надруковано з використанням інтагліо друку тощо, марку захищено спеціальним захисним елементом гарячого тиснення). У дизайн нових марок акцизного податку введені захисні елементи, ключові ознаки яких можуть бути визначені як з використанням технічних засобів, так і без них. Зазначене дозволяє оперативно визначати автентичність марок.

Введення в обіг марок акцизного податку нового зразка сприятиме ефективності боротьби з ухилянням від сплати податків, зменшить обсяги «тіньового сектору» у сфері виробництва і обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, забезпечить оперативність при визначенні автентичності марок.

4. Строк виконання заходів із відстеження

З 10.03.2014 по 12.05.2014.

5. Тип відстеження

Базове відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Для одержання результатів базового відстеження застосовувались якісні показники.

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Результати відстеження регуляторного акта одержані на підставі даних Міністерства доходів і зборів України.

8.  Якісні показники результативності акта

Основним показником результативності є здійснення контролю держави у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, посилення боротьби з незаконним виготовленням та продажем фальсифікованої продукції.

Дія постанови стосується всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та обіг алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, що підлягають маркуванню, на території України.

Постанова не впливає на інтереси інших суб’єктів господарювання, тому не може порушувати або упереджувати їх законні інтереси у сфері господарювання.

Станом на 01 квітня 2014 року у Волинській, Хмельницькій та  Чернівецькій областях відсутні суб’єкти господарювання, які здійснюють   виробництво та обіг алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, що підлягають маркуванню.

За січень-квітень 2014 року суб’єкти господарювання, які здійснюють   виробництво та обіг алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, що підлягають маркуванню, марками акцизного податку нового зразка забезпечені в повному обсязі.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття Постанови дозволило запровадити марки акцизного податку нового зразка для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Результативність Постанови сприяє поліпшенню реалізації державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів, збільшенню надходжень до Державного бюджету України, посиленню боротьби з незаконним виготовленням та продажем фальсифікованої продукції.

 

Перший заступник Міністра

доходів і зборів України                                                               І.О. Білоус