Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 18.12.2013 № 819 „Про визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної митної служби України та Державної податкової адміністрації України”

опубліковано 29 квітня 2014 о 12:31

Звіт про базове відстеження результативності

наказу Міністерства доходів і зборів України від 18.12.2013 № 819 „Про визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної митної служби України та Державної податкової адміністрації України”

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 18.12.2013 № 819 „Про визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної митної служби України та Державної податкової адміністрації України”, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 січня 2014 р. за № 100/24877.

2. Виконавець заходів з відстеження результативності

Міністерство доходів і зборів України.

3. Цілі прийняття акта

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 18.12.2013 № 819 „Про визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної митної служби  України та Державної податкової адміністрації України” (далі – наказ) підготовлений з метою приведення нормативно-правових актів з питань державної митної справи та з питань державної податкової справи до вимог Указу Президента України від 24.12.2012 № 726/2012 „Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади”.

Наказ забезпечить реалізацію принципів державної регуляторної політики,  відповідність вимогам чинного законодавства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 08.02.2014 до 27.04.2014.

5. Тип відстеження

Базове відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження результативності

Результати відстеження одержані методом аналізу відповідності розробленого наказу Міністерства доходів і зборів України від 18.12.2013 № 819 „Про визнання такими, що втратили чинність,  наказів Державної митної служби  України та Державної податкової адміністрації України” вимогам чинного законодавства, а також шляхом опитування працівників регіональних органів Міністерства доходів і зборів України.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалися результативність, а також способи одержання даних

В ході проведення дослідження оцінювались показники результативності:

розмір надходжень до державного та місцевого бюджетів і державних цільових фондів, пов’язаних з дією акта;

кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюватиметься дія акта;

розмір коштів і час, що витрачатиметься суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта;

рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб стосовно основних положень регуляторного акта.

8. Кількісні та якісні показники результативності

Видання наказу відповідає реалізації державної податкової політики.

Надходжень до державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів у зв’язку з реалізацією акта не було.

Дія регуляторного акта не поширюється на суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб.

Суб’єктами господарювання та/або фізичними особами кошти та час не витрачаються.

Для встановлення якісних значень показників результативності регуляторного акта було опитано працівників 27 регіональних органів доходів і зборів, з яких 100 відсотків надали позитивну оцінку акту та відповідність його нормам чинного законодавства.

Показником результативності акта є приведення нормативно-правових актів у відповідність до чинного законодавства України шляхом визнання такими, що втратили чинність, спільних наказів Державної митної служби України та Державної податкової адміністрації України від 12.07.2004 № 512/387 „Про затвердження Порядку взаємодії митних і податкових органів при здійсненні державного контролю за експортом окремих видів товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 23.07.2004 за № 911/9510, а також від 06.04.2007 № 289/221 „Про внесення змін до Порядку взаємодії митних і податкових органів при здійсненні державного контролю за експортом окремих видів товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 24.04.2007 за № 414/13681.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб високий. Наказ розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів України та опубліковано в Офіційному віснику України від 07.02.2014, 2014, № 10, стор. 228, стаття 350.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

За результатами аналізу відстеження можна зробити висновок, що очікується достатній рівень досягнення визначених цілей регуляторного акту.

Реалізація наказу забезпечить приведення регуляторних актів Міндоходів України у відповідність до вимог чинного законодавства.

 

Заступник Міністра                                                                                В.П. Науменко