Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2006 року № 595 „Про доповнення пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2004 р. № 1689”

опубліковано 07 квітня 2014 о 17:25

 

Звіт про періодичне відстеження

результативності  постанови Кабінету Міністрів України

від 27 квітня 2006 року № 595 „Про доповнення пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2004 р. № 1689”

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2006 року № 595 „Про доповнення пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2004 р. № 1689” (далі – Постанова ).

2. Виконавець заходів із відстеження

Міністерство доходів і зборів України (Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів).

3. Цілі прийняття акта

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2004 року № 1689 „Про забезпечення транспортування спирту етилового, коньячного і плодового у супроводженні представників органів державної податкової служби” передбачено здійснення опломбування цистерн зі спиртом відправником у присутності посадової особи органу державної податкової служби залізничним транспортом, а внесені Постановою зміни запровадили опломбування спирту етилового, коньячного і плодового також автомобільним транспортом.

Постановою передбачено запровадити здійснення системного контролю за транспортуванням спирту автомобільним транспортом по території України з моменту відвантаження його із спиртового заводу до місця призначення.

4. Строк виконання заходів із відстеження

З 27.01.2014 по 31.03.2014.

5. Тип відстеження

Періодичне  відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Запроваджені зміни дали змогу забезпечити:

опломбування ємностей зі спиртом, який транспортується автомобільним транспортом, що унеможливлює порушення при транспортуванні спирту етилового, коньячного і плодового (далі – спирту) по території України з моменту відвантаження його зі спиртзаводу до місця призначення;

системний контроль держави за транспортуванням та цільовим використанням спирту, що забезпечило збільшення надходжень податків до державного бюджету.

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Зазначеною постановою передбачено здійснення додаткового контролю за транспортуванням спирту та наявністю пломб на ємностях зі спиртом, що унеможливлює доступ до спирту, а також встановлення єдиного порядку здійснення пломбування та транспортування спирту залізничним та автомобільним транспортом.

Метою прийняття Постанови є удосконалення контролю за транспортуванням спирту та запобігання виготовленню необлікованих фальсифікованих алкогольних напоїв і збільшення надходження податків до бюджету.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основним показником результативності постанови є:

удосконалення контролю за транспортуванням спирту та запобігання виготовленню необлікованих фальсифікованих алкогольних напоїв і збільшення надходження податків до бюджету;

здійснення системного контролю за транспортуванням спирту по території України з моменту відвантаження його зі спиртового заводу до місця призначення;

сприяння посиленню контролю держави за транспортуванням та цільовим використанням спирту, що забезпечило збільшення надходжень податків до державного бюджету.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняттям Постанови забезпечено здійснення додаткового контролю за транспортуванням спирту та наявністю пломб на ємностях зі спиртом, що унеможливлює доступ до спирту, а також встановлення єдиного порядку здійснення пломбування та транспортування спирту залізничним та автомобільним транспортом.

 

Перший заступник Міністра

доходів і зборів України                                                І.О. Білоус