Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Державної податкової адміністрації України від 01.12.2009 № 671 „Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства”

опубліковано 31 березня 2014 о 17:33

Звіт

про періодичне відстеження результативності наказу Державної податкової адміністрації України від 01.12.2009 № 671 „Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства”

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Державної податкової адміністрації України від 01.12.2009 № 671 „Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 4 лютого 2010 року за № 125/17420.

2. Виконавець заходів з відстеження

Міністерство доходів і зборів України.

3. Цілі прийняття акта

З метою запровадження норм Закону України від 5 березня 2009 року № 1067-VI „Про внесення змін до Закону України „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” та положень постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2009 року № 843 „Про внесення змін до Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” Державною податковою адміністрацією України видано наказ від 01.12.2009 № 671 „Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства”.

Зазначеним наказом затверджено Розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядок заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, що дозволяє суб’єктам господарювання здійснювати обчислення податкового зобов’язання зі сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та подавати до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів України зазначений розрахунок відповідно до норм чинного законодавства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 17.03.2014 до 21.03.2014.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження

Для одержання результатів відстеження застосовувався статистичний метод.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи отримання даних

Відстеження результативності наказу здійснювалось шляхом аналізу отриманої від структурних підрозділів статистичної інформації щодо розмірів надходжень до державного бюджету від сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Сума фактичного надходження коштів до бюджету зі сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства за 2013 рік становить  1 102 млн. гривень.

За аналогічний період 2012 року фактичне надходження коштів до бюджету зі сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства складає 1 075 млн. гривень.

Таким чином, порівняно з 2012 роком надходження до державного бюджету від сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства у 2013 році збільшились на 27 млн. гривень, або на 2,5 відсотка, що підтверджує результативність зазначеного регуляторного акта.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Видання наказу ДПА України „Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” забезпечило виконання вимог Закону України від 5 березня 2009 року № 1067-VI „Про внесення змін до Закону України „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” та постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2009 року № 843 „Про внесення змін до Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства”.

Затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства дозволило врегулювати більшість проблемних питань, які виникали при визначенні податкового зобов’язання, сплаті збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та його адмініструванні. Також суттєво збільшилися надходження до бюджету зі сплати збору, що дозволить забезпечити фінансування відповідних цільових програм, направлених на державну підтримку вітчизняних виробників, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством.

 

Перший заступник Міністра

        І.О. Білоус