Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2011 року № 98 «Питання переходу платників податку на прибуток підприємств, який оподатковується за нульовою ставкою відповідно до пункту 154.6 статті 154 Податкового кодексу України, до подання спрощеної податкової декларації»

опубліковано 28 лютого 2014 о 10:38

Звіт про повторне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2011 року № 98 «Питання переходу платників податку на прибуток підприємств, який оподатковується за нульовою ставкою відповідно до пункту 154.6 статті 154 Податкового кодексу України, до подання спрощеної податкової декларації»

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2011 року № 98 «Питання переходу платників податку на прибуток підприємств, який оподатковується за нульовою ставкою відповідно до пункту 154.6 статті 154 Податкового кодексу України, до подання спрощеної податкової декларації».

2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування.

3. Цілі прийняття акта

Постанова розроблена відповідно до абзацу четвертого пункту 46.5 статті 46 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Постановою затверджено форму спрощеної податкової декларації з податку на прибуток підприємств, який оподатковується за нульовою ставкою відповідно до пункту 154.6 статті 154 Кодексу.

Положеннями постанови передбачено, що платники податку на прибуток підприємств складають за результатами кожного звітного (податкового) періоду, в якому вони застосовують нульову ставку такого податку відповідно до пункту 154.6 статті 154 Кодексу, спрощену податкову декларацію за затвердженою формою, і подають її контролюючим органам у строки, встановлені зазначеним Кодексом для звітного (податкового) періоду, що дорівнює календарному кварталу.

Також положеннями постанови зазначено, що у разі, коли за результатами звітного (податкового) періоду відсутні підстави для застосування такої ставки, платники податку на прибуток підприємств подають контролюючим органам податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за формою, затвердженою в установленому абзацом першим пункту 46.5 статті 46 Кодексу порядку.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Терміни повторного відстеження результативності – січень 2014 року.

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час повторного відстеження результативності регуляторного акта використано статистичний метод відстеження.

7.  Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності цього регуляторного акта здійснено шляхом аналізу зведених даних Звіту про суми пільг у розрізі кодів пільг та видів платежів за податками та регіонами щодо кількості пільговиків та сум отриманих ними податкових пільг.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

За підсумками 2012 року податковою пільгою у вигляді нульової ставки з податку на прибуток підприємств скористались 344 суб’єкти малого бізнесу на загальну суму 14,3 млн.грн., що на 15,7 млн.грн., або 52,3 відс. менше порівняно з 2011 роком, та пояснюється зниженням на 30 відс. кількості підприємств, які декларували пільгу. 

Станом на 01.10.2013 пільгу задекларували 111 підприємств на загальну суму 1,2 млн.грн., що пов’язано із введенням у 2013 році річного податкового (звітного) періоду з метою нарахування та сплати податку на прибуток підприємств.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

 На підставі результатів повторного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок, що у цілому шляхом впровадження цього нормативного акта вдалося досягти визначених цілей.

 

 

В.о. Міністра                                            

 

                     В.С. Левицький