Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2013 року № 587-р „Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності”

опубліковано 05 лютого 2014 о 12:40

Звіт про базове відстеження результативності розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2013 року № 587-р „Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності”


1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2013 року № 587-р „Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи „Єдине вікно подання електронної звітності” (далі – розпорядження).

 

2. Назва виконавця заходів з періодичного відстеження результативності регуляторного акта

Міністерство доходів і зборів України.

 

3. Цілі державного регулювання

Основною ціллю розпорядження є забезпечення реалізації завдань:

п.250 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, затверджений Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128/2013;

державної політики у сфері інформатизації, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, надання послуг з подання за допомогою мережі Інтернет в електронному вигляді звітності, до центральних органів виконавчої влади.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

Оскільки для визначення значень показників результативності регуляторного акта використовуються виключно статистичні дані, базове відстеження здійснено після набрання чинності цим регуляторним актом станом на 1 січня 2014 року.

 

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Базове.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

Визначаються загальні статистичні дані щодо кількості документів, надісланих платниками в електронному вигляді засобами телекомунікаційного.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для відстеження результативності регуляторного акта використовується інформація Єдиного банку даних про платників – юридичних осіб, ДРФО та Реєстру платників податку на додану вартість.

 

8. Кількісні та якісні показники результативності акта

Станом на 1 січня 2014 року в органах Міністерства доходів і зборів  опрацьовано понад 96 млн. документів від 950 тис. суб’єктів господарювання, надісланих платниками в електронному вигляді засобами телекомунікаційного.

Наведені показники слугуватимуть джерелом порівняльних даних для аналізу результативності під час проведення подальших повторного та періодичних відстежень.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання високий. Розпорядження було оприлюднено на офіційному веб-сайті Міністерства доходів і зборів України (www.minrd.gov.ua).

 

9. Оцінка результативності акта та ступеня досягнення визначення цілей

Прийняття цього розпорядження відіграє значну роль у впорядкуванні механізмів електронної взаємодії центральних органів виконавчої влади та суб’єктів подання звітності через впровадження єдиних, уніфікованих стандартів процесу подання, оброблення, використання звітності, належного нормативно-правового, організаційного та технологічного забезпечення.

Результативність цього розпорядження характеризуватиметься забезпеченням дотримання законодавства при поданні звітності в електронному вигляді та взаємодії центральних органів виконавчої влади і суб’єктів подання звітності.   

 

 Заступник Міністра                                                                                       А.П. Ігнатов