Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013 № 805 „Про затвердження Порядку координації одночасного проведення планових перевірок (ревізій) контролюючими органами та органами державного фінансового контролю”

опубліковано 29 січня 2014 о 14:44

1. Цілі прийняття регуляторного акта

Постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку координації одночасного проведення планових перевірок (ревізій) контролюючими органами та органами державного фінансового контролю” розроблено на виконання пункту 77.5 статті 73 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) з метою забезпечення однакового підходу до організації та проведення одночасних перевірок.

2. Строк виконання заходів з відстеження

Заходи із базового відстеження результативності регуляторного акта проведено до набрання ним чинності протягом вересня
2013 року шляхом збору та опрацювання пропозицій і зауважень до проекту акта.

3. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне).

Базове.

4. Методи одержання результатів відстеження та дані, на основі яких  відстежувалася результативність, способи їх одержання

З метою базового відстеження результативності проект зазначеного регуляторного акта розміщено на офіційному веб - порталі Міндоходів.

Результати відстеження одержані методом аналізу відповідності розробленого Порядку координації одночасного проведення планових перевірок (ревізій) контролюючими органами та органами державного фінансового контролю вимогам Кодексу, а також розгляду та опрацювання зауважень і пропозицій, що надійшли до проекту постанови.

5.  Якісні значення показників результативності акта та  обґрунтування досягнення визначених цілей при прийнятті регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку координації одночасного проведення планових перевірок (ревізій) контролюючими органами та органами державного фінансового контролю” спрямована на врегулювання правового поля України щодо одночасного проведення перевірок суб’єктів господарювання у разі їх планування в одному звітному періоді контролюючими органами та органами державного фінансового контролю.

Цим регуляторним актом встановлено порядок узгодження термінів проведення одночасних перевірок, внесення змін до планів - графіків та обмін інформацією між контролюючими органами та органами державного фінансового контролю про можливі порушення податкового законодавства.

Таким чином, зазначений порядок забезпечує зменшення втручання контролюючих органів та органів державного фінансового контролю в господарську діяльність суб’єктів господарювання.

6. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених  цілей

За результатами аналізу Міндоходів зроблено висновок, що прийняття зазначеної постанови сприятиме удосконаленню роботи контролюючих органів  та органів державного фінансового контролю, упорядкуванню процедур при формуванні планів проведення планових перевірок, а також забезпечить зменшення кількості перевірок протягом звітного періоду одного і того самого платника податків за рахунок одночасного проведення планової перевірки контролюючими органами та органами державного фінансового контролю.

 

Міністр                                                                       О.В. Клименко