Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 р. № 1031 «Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України»

опубліковано 30 грудня 2013 о 19:28

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 р. № 1031 «Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України».

2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент митної справи Міністерства доходів і зборів України.

3. Цілі прийняття акта

Постанова розроблена відповідно до Закону України від 3 лютого 2011 р.   № 2973-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через митний кордон України».

Постановою затверджено перелік товарів (з описом та кодом згідно з УКТЗЕД), що підлягають державному контролю (у тому числі в формі попереднього документального контролю) у разі переміщення через митний кордон України.

В Переліку товарів, що затверджено постановою, конкретизуються для кожного товару види державного контролю (санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний контроль та контроль за переміщенням культурних цінностей), у тому числі у формі попереднього документального контролю, що здійснюються як у пунктах пропуску через митний кордон України, так і в митницях призначення/відправлення.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 15 грудня 2012 р. по 15 грудня 2013 р.

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження

Для проведення повторного відстеження використовувався соціологічний метод одержання результатів відстеження.

7.  Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу інформації, яка надходила від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності стосовно проблемних питань (пропозиції, зауваження тощо), які виникають при проведенні попереднього документального контролю.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Згідно з Переліком товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі в формі попереднього документального контролю), попередній документальний контроль поширюється на:

- 100 % товарів, що підлягають санітарно-епідеміологічному контролю в пунктах пропуску;

- 98 % товарів, що підлягають фітосанітарному контролю в пунктах пропуску;

- 83 % товарів, що підлягають ветеринарно-санітарному контролю в пунктах пропуску;

- 50 % товарів, що підлягають екологічному контролю.

Протягом звітного періоду від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності не надходили пропозиції, зауваження по застосуванню Переліку товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі в формі попереднього документального контролю).

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Постанова Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 р. № 1031 «Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України» досягла зазначеної мети.

Прийняття постанови дало можливість:

- визначити конкретний та єдиний перелік товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі в формі попереднього документального контролю);

- усунути суб’єктивну складову при визначенні контролюючими органами товарів, які повинні підлягати державним видам контролю (у тому числі в формі попереднього документального контролю).

 

Перший заступник Міністра

доходів і зборів України

 

С.Д. Дериволков