Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 № 577„Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків”

опубліковано 25 листопада 2013 о 16:14

Звіт про базове відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 № 577„Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків”

___  листопада 2013 року

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Наказ Міністерства доходів і зборів України „Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків”.

2. Назва виконавця заходів з відстеження

Міністерство доходів і зборів України.

3. Цілі прийняття акта

Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків розроблений відповідно до статті 101 глави 9 розділу II Податкового кодексу України та підпункту 64 пункту 4 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого Указом Президента України від 08 квітня 2011 року № 446, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.12.2012 № 1329 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 08 січня 2013 р. за № 75/22607 (далі – наказ Мінфіну № 1329).

4 липня 2013 року Верховною Радою України прийнято Закон України   № 404-VІІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи”, яким передбачено внести зміни щодо розподілу повноважень між центральними органами виконавчої влади у частині здійснення нормативно-правового регулювання у фінансовій, бюджетній, податковій сфері.

У зв’язку з цим, наказ Мінфіну № 1329 та зміни, затверджені наказом Мінфіну № 484, визнаються Мінфіном такими, що втратили чинність, а Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків підлягає затвердженню Міністерством доходів і зборів України з урахуванням наведених законодавчих змін.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 20.10.2013 до 20.11.2013.

5. Тип відстеження

Базове

6. Методи одержання результатів відстеження

Базове відстеження результативності вищезазначеного регуляторного акта здійснено за соціологічним методом шляхом збору пропозицій і зауважень та їх аналізу.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності наказу здійснювалося за соціологічним методом шляхом збору пропозицій і зауважень від міністерств та відомств.

Реалізація наказу не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.

 

Розмір надходжень до бюджету

Розмір надходжень до бюджету від заходів щодо застосування Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків з моменту набрання чинності наказом є не передбачуваним.

Кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акту

Дія акта поширюється на всіх суб’єктів господарювання (як на юридичних, так і на фізичних осіб), що мають безнадійний податковий борг. 

Час та кошти, витрачені суб’єктами підприємницької діяльності на реалізацію регуляторного акта

Реалізація положень наказу не потребує додаткових матеріальних та інших витрат суб’єктів господарювання, оскільки виконання положень наказу покладено на органи доходів і зборів.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб

 

Проект розміщувався для оприлюднення на офіційному сайті Міністерства доходів і зборів України: www.minrd.gov.ua.

Рівень поінформованості високий − 100%.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Таким чином, оцінка результативності наказу свідчить про досягнення високого рівня визначених цілей.

 

 

Міністр                                                                                          О.В. Клименко