Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1066 „Про затвердження Порядку взаємодії органів виконавчої влади щодо обміну інформацією, необхідною для обчислення і справляння плати за землю”

опубліковано 30 жовтня 2013 о 10:36

Звіт

про періодичне відстеження результативності

постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1066 „Про затвердження Порядку взаємодії органів виконавчої влади щодо обміну інформацією, необхідною для обчислення і справляння плати за землю”

 

1.Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1066 „Про затвердження Порядку взаємодії органів виконавчої влади щодо обміну інформацією, необхідною для обчислення і справляння плати за землю” (далі – постанова № 1066).

2. Назва виконавця заходів із відстеження результативності

Міністерство доходів і зборів України.

3. Цілі державного регулювання

Постановою № 1066 затверджено Порядок взаємодії ДПС України, Держземагентства, Держсільгоспінспекції, Фонду державного майна та Мінфіну (далі – Порядок), який передбачає обмін інформацією, необхідною для здійснення оперативного контролю за обчисленням земельного податку або орендної плати за землі державної та комунальної власності.

4. Строк виконання заходів із періодичного відстеження результативності

Заходи відстеження проводилися з 1 вересня по 1 жовтня 2013 року.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів

Одержання результатів періодичного відстеження результативності постанови № 1066 здійснювалося методом соціологічного опитування працівників органів Міндоходів.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Дані щодо результативності регуляторного акта отримано на основі соціологічного опитування працівників органів Міндоходів під час застосування ними на практиці Порядку за показниками доцільності внесення змін і доповнень та соціально-економічними наслідками дії постанови № 1066.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Для встановлення кількісних та якісних значень показників результативності регуляторного акта у 2013 році було проведено опитування 27 органів Міндоходів, з яких 27 (або 100 відсотків) позитивно оцінили положення регуляторного акта.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступені досягнення визначених цілей

Порівняльний аналіз оцінки реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення цілей свідчить про те, що соціально-економічні наслідки дії постанови № 1066 є позитивними, оскільки справляння плати за землю  пов’язано з обліком земельних ділянок, повнота та правильність ведення якого залежить від органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, землевпорядних органів та регіональних відділень (представництв) Фонду державного майна України. Порядок дав змогу забезпечити контроль за повнотою і своєчасністю сплати земельного податку за земельні ділянки, які придбані на підставі цивільно-правових угод, знизити рівень ухилення платників від сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, а також уникнути втрат місцевих бюджетів.

На підставі викладеного, за результатами проведеного періодичного відстеження можна зробити висновок, що цілі прийняття регуляторного акта досягнуто.

Разом з тим, відповідно до пункту 6 розділу II Закону України    від 04 липня 2013 року № 404-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи” постанова № 1066 потребує внесення змін у частині заміни слова „ДПС” на „Міністерство доходів і зборів України”, а слів „органи державної податкової служби” в усіх відмінках на слова „контролюючі органи”.

 

Міністр доходів і зборів України                                О.В. Клименко