Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 741 «Про затвердження спеціальної (спрощеної) форми митної декларації для декларування товарів, призначених для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні»

опубліковано 15 жовтня 2013 о 17:32

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 741 «Про затвердження спеціальної (спрощеної) форми митної декларації для декларування товарів, призначених для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні».

 2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент митної справи Міністерства доходів і зборів України.

 3. Цілі прийняття акта

Цілями державного регулювання є забезпечення виконання Гарантії 3 «Митниця», наданої Україною в рамках підготовки до участі в тендері УЄФА на право проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу, в частині забезпечення спрощених та безмитних процедури ввезення (вивезення) УЄФА, учасниками чемпіонату та призначеними особами товарів, необхідних для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зокрема, постановою запроваджено спеціальну форму митної декларації для декларування товарів, призначених для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, визначено коло осіб, які можуть виступати декларантами з застосуванням спрощеної митної декларації та товари, які можуть декларуватися із її використанням.

Також, положення постанови направлені на врегулювання питань здійснення митного контролю та оформлення товарів із використанням спрощеної митної декларації.

Зазначена постанова дозволила спростити та прискорити митне оформлення товарів, призначених для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, що ввозяться на митну територію України УЄФА, учасниками чемпіонату та призначеними УЄФА особами.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 22 вересня 2012 року по 31 грудня 2012 року.

 

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

 

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта було застосовано статистичний та соціологічний методи.

 

7. Дані та припущення, па основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу статистичних даних а також інформації, яка надходить від митниць та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності стосовно проблемних питань (пропозиції, зауваження тощо), які виникають під час декларування товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

За станом на 1 вересня 2012 року, загальна кількість команд-учасниць фінальної частини чемпіонату Європи з футболу склала 16 команд, уповноважених УЄФА осіб – 182, митниць, що здійснювали митний контроль та оформлення товарів - 27.

Дія акта поширювалась на всі команди-учасниці, УЄФА, призначених УЄФА осіб та представників засобів масової інформації.

За час підготовки та проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу митницями було оформлено 26 спеціальних митних декларацій. В основному спеціальна митна декларація використовувалась у якості альтернативи книжці А.Т.А. для декларування устаткування, необхідного для преси, радіо та телебачення.

Протягом звітного періоду скарг на положення акта до Держмитслужби України не надходило.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Постанова Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 741 «Про затвердження спеціальної (спрощеної) форми митної декларації для декларування товарів, призначених для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» досягла визначеної мети.

Прийняття постанови спростило та прискорило здійснення призначених для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні заходів, а також призвело до зменшення витрат часу і коштів підприємств за рахунок скорочення часу на здійснення митного контролю та митного оформлення.

 

Міністр

О.В. Клименко