Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2006 № 421 „Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”

опубліковано 27 травня 2013 о 13:48

Звіт про періодичне відстеження результативності

постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2006 № 421

„Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”

 

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2006 р. № 421 „Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

2. Виконавець заходів з відстеження

Міністерство доходів і зборів України (Департамент обслуговування платників податків).

3. Цілі державного регулювання

Метою прийняття постанови Кабінету Міністрів України № 421 стало приведення у відповідність до принципів державної регуляторної політики шляхом визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України від 22 червня 1998 р. № 940 „Про затвердження Порядку вилучення готівки у платника податків, який має податкову заборгованість” та від 22 червня 1998 р. № 941 „Про затвердження Порядку звернення стягнення на рухоме майно, що перебуває у податковій заставі, для погашення податкової заборгованості платника податків (крім фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності) та реалізації такого майна”, запроваджених на виконання Указу Президента України від 4 березня 1998 р. № 167 „Про заходи щодо підвищення відповідальності за розрахунки з бюджетами та державними цільовими фондами”, який у зв’язку з введенням в дію Закону України від 21.12.2000 № 2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, припинив свою дію.

Заходи з базового відстеження результативності регуляторного акту проведено до набрання чинності цього акту, з повторного відстеження – через рік після набрання ним чинності, з періодичного відстеження – через три роки після набрання ним чинності.

4. Строк дії акта

Постійно.

5. Строк виконання заходів з відстеження

Травень 2013 року.

6. Тип відстеження

Періодичне.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Необхідності у проведенні періодичного відстеження результативності вищезазначеного регуляторного акту немає, оскільки визнання такими, що втратили чинність, актів Кабінету Міністрів України врегульовує такі відносини не шляхом їх запровадження, а шляхом скасування.

8. Кількісні та якісні показники результативності акта

 

Кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акту

Дія акта поширюється на всіх суб’єктів господарювання, що мають податковий борг.

Час та кошти, витрачені суб’єктами підприємницької діяльності на реалізацію регуляторного акта

Реалізація постанови не потребує додаткових матеріальних та інших витрат суб’єктів господарювання.

Рівень поінформованості суб’єктів підприємницької діяльності

Високий.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з тим, що постанови Уряду, які втратили юридичну силу, не можуть використовуватись у правовому полі України, а лише навантажують нормативно-правову базу, то затвердження постанови Кабінету Міністрів України № 421 впорядкувало нормативно-правові акти України, що створює сприятливі умови для функціонування суб’єктів господарювання всіх форм власності та видів діяльності.

Таким чином, проведений аналіз показників результативності зазначеного акту свідчить про високий рівень ефективності досягнення визначених цілей.

 

Заступник Міністра                                                                         А.П. Ігнатов