Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності наказу ДПА України від 22.12.2010 № 982 «Про втрату чинності наказів ДПА України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2010 за №1405/18700

опубліковано 28 лютого 2013 о 17:11

1. Вид та назва регуляторного акта

 

Наказ ДПА України від 22.12.2010  № 982 «Про втрату чинності наказів ДПА України» (далі – наказ № 982).

 

2. Назва виконавця заходів із відстеження

Державна податкова служба України.

 

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказом № 982 було забезпечено реалізацію встановлених
главою 11 розділу ІІ Податкового кодексу України (далі – Кодекс) вимог щодо притягнення до відповідальності платників податків за порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби.

При цьому альтернативних варіантів досягнення цілей, передбачених наказом № 982, немає.

 

4. Строк виконання заходів із відстеження

Заходи із відстеження проводилися протягом грудня 2012 року.

 

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

Під час повторного відстеження результативності регуляторного акта використано статистичний метод відстеження.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, та способи одержання цих даних

Повторне відстеження результативності дії наказу № 982 здійснювалося через рік і 11 місяців після набрання ним чинності, шляхом проведення аналізу статистичних  показників, зокрема щодо кількості скарг платників податків – юридичних осіб, що надійшли до ДПС України, на податкові повідомлення-рішення, які приймаються на підставі матеріалів актів, складених за результатами документальних перевірок платників податків.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

До набрання чинності наказом № 982 у 2010 році кількість скарг платників податків, що надійшли до органів ДПС України на податкові повідомлення-рішення, прийняті на підставі матеріалів актів, складених за результатами документальних перевірок,  становила  5194 скарги.

Після набрання чинності наказом №982 кількість скарг на прийняті податкові повідомлення-рішення у 2012 році становила 4494 скарги, що порівняно з 2010 роком менше на 700 скарг.

         Показником результативності дії наказу №982 є забезпечення виконання норм, затверджених Кодексом, зменшення кількості скарг платників податків на податкові-повідомлення рішення, прийняті на підставі матеріалів актів, складених за результатами  документальних перевірок.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На підставі результатів повторного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок про те, що в цілому шляхом впровадження цього нормативного акта вдалося досягти визначених цілей.

В.о. Голови                                                                                                           А.П. Ігнатов