Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1353 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 230”

опубліковано 07 лютого 2013 о 11:24

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1353 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 230” (далі – постанова № 1353).

 

 2. Виконавець заходів з відстеження

Державна податкова служба України (Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів (далі – Департамент).

 

3. Цілі прийняття акта

Постанову № 1353 розроблено на виконання частини третьої статті 14 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” (далі – Закон № 481).

Основним завданням розроблення постанови № 1353 є приведення до вимог чинного законодавства Порядку ведення реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, та Порядку ведення реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють імпорт, експорт спирту коньячного, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2010 року № 230 „Питання імпорту, експорту та оптової торгівлі спиртом коньячним”.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 27.11.2012 по 31.01.2013.

 

5.  Тип відстеження

Повторне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

  Для одержання результатів повторного відстеження застосовувався статистичний метод.

 

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності постанови № 1353 здійснювалося шляхом аналізу результативності показників щодо кількості суб’єктів господарювання, на яких поширюватиметься дія постанови.


8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основним показником результативності є посилення контролю держави за виробництвом, обігом і цільовим використанням спирту, алкогольних напоїв та своєчасністю надходжень коштів до бюджету.

Постанова № 1353 надала можливість здійснювати системний контроль за виробництвом та оптовою торгівлею спиртом коньячним і плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

Дія постанови № 1353 поширюється на всіх суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері виробництва та обігу спирту коньячного і плодового на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття постанови № 1353 надало змогу привести підзаконні нормативно-правові акти Уряду у відповідність до Закону № 481.

Видано наказ Міністерства фінансів України від 28.11.2012 № 1231 „Про затвердження Інструкції з ведення та використання даних Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним і плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією” (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20.12.2012 за № 2130/22442). Зазначений  наказ  розроблено відповідно до частини третьої статті 14 Закону № 481 та на виконання пункту 5 Порядку ведення Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним і плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2010 року № 230.

Зазначеним наказом затверджено Інструкцію з ведення та використання даних Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним і плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, якою передбачено форму Реєстру та терміни внесення до нього змін у разі видачі, анулювання або закінчення строку дії ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією. Департаментом протягом п’яти робочих днів надається відповідна інформація про виключення з Реєстру суб’єкта господарювання на паперових та магнітних носіях Департаменту взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю для розміщення на офіційному веб-сайті ДПС України.

 

В. о. Голови                                                                                           А.В. Головач