Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності наказу ДПА України від 23.12.2010 № 998 «Про затвердження форми Акта про встановлення факту ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 29.12.2010 за № 1403/18698

опубліковано 08 лютого 2013 о 11:17

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ ДПА України від 23.12.2010 № 998 «Про  затвердження  форми Акта про встановлення факту ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік» (далі – наказ № 998).

 

2. Назва виконавця заходів із відстеження

Державна податкова служба України.

 

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказом № 998 було забезпечено виконання вимог пункту 64.5
статті 64 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), яким передбачено затвердження форми акта, у разі встановлення органом державної податкової служби за результатами податкового контролю ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік.

При цьому альтернативних варіантів досягнення цілей, передбачених наказом № 998, немає.

 

4. Строк виконання заходів із відстеження

Заходи із відстеження проводилися з 1 жовтня по 28 листопада 2012 року.

 

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

Під час повторного відстеження результативності регуляторного акта використано статистичний метод відстеження.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, та способи одержання цих даних

Повторне відстеження результативності наказу № 998 здійснювалося через один рік і дев’ять місяців після набрання ним чинності, шляхом проведення аналізу статистичних  показників, зокрема щодо взятих на податковий облік нерезидентів, які здійснюють господарську діяльність через постійне представництво на території України.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

У 2010 році до набрання чинності наказом № 998 частка  взятих на податковий облік нерезидентів, які здійснювали господарську діяльність через постійне представництво на території України, від загальної кількості представництв нерезидентів становила 22 відсотки.

Після набрання чинності наказом частка взятих на податковий облік нерезидентів збільшилась у 2011 році до 23, у 2012 році – до 25 відсотків.

Показником результативності наказу є забезпечення виконання норм, затверджених Кодексом, збільшення кількості взятих на податковий облік нерезидентів, які здійснюють господарську діяльність через постійне представництво на території України.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На підставі результатів повторного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок про те, що в цілому шляхом впровадження цього нормативного акта вдалося досягти визначених цілей.

 

 

Заступник Голови                             А.П. Ігнатов