Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта – постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2011 року № 1386 „Про затвердження Порядку подання органам державної податкової служби інформації про платників податків, об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, для забезпечення ведення їх обліку, а також обчислення та справляння податків і зборів”

опубліковано 04 лютого 2013 о 15:09

1. Виконавець заходів із відстеження
Державна податкова служба України (Департамент інформатизації та обліку платників податків).


2. Мета прийняття регуляторного акта
Забезпечення реалізації норм пункту 68.3 статті 68, пунктів 70.6 і 70.16 статті 70, пункту 286.1 статті 286 Податкового кодексу України (далі − Кодекс)  у частині визначення порядку подання органам державної податкової служби інформації про платників податків, об'єкти оподаткування та об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, для забезпечення ведення їх обліку, а також обчислення та справляння податків і зборів.


3. Строк виконання заходів із відстеження
З 01.12.2012 по 31.12.2012, станом на 01.01.2013.


4. Тип відстеження
Повторне відстеження.


5. Методи одержання результатів відстеження
Для одержання результатів відстеження застосовувався статистичний метод.


6. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних
Використовується інформація з Державного реєстру фізичних осіб шляхом аналізу зведених даних про кількість суб’єктів інформаційних відносин, які надали інформацію до ДПС України.


7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта
До органів державної податкової служби на ІІІ квартал 2012 року надійшла інформація від 754,9 тис. суб’єктів інформаційних відносин (органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, юридичні особи та фізичні особи − підприємці, податкові агенти) щодо 22238,9 тис. фізичних осіб, зокрема щодо дати прийняття на роботу або звільнення з роботи фізичних осіб, податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на їх користь, а також сум нарахованого та утриманого з них податку.
Отже, результати повторного відстеження свідчать, що за аналогічний період 2011 року кількість фізичних осіб, стосовно яких суб’єктами інформаційних відносин надано інформацію, збільшилась на 10,2 відсотка.
Наведені показники буде використано як порівняльні дані для аналізу результативності наказу під час проведення подальших періодичних відстежень.

8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей
Оскільки наявність достовірної інформації про платників податків, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, відіграє значну роль у податковому контролі, прийняття регуляторного акта опосередковано впливає на розмір надходжень до державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів, у зв’язку з чим неможливо визначити розмір таких надходжень.
Ефективність регуляторного акта полягатиме у забезпеченні повноти обліку платників податків, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, що буде визначено на основі порівняльних даних при проведенні періодичних відстежень результативності регуляторного акта.  
Результатом реалізації регуляторного акта є надходження достовірної інформації від суб’єктів інформаційних відносин та оперативне взяття на облік  платників податків, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, для обчислення та справляння податків і зборів.



В.о. Голови                                                               А.В. Головач