Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України “Про затвердження Порядку заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1”

опубліковано 17 серпня 2017 о 15:36

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України  “Про затвердження Порядку заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1”

 На офіційному web-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено доопрацьований з урахуванням зауважень заінтересованих центральних органів виконавчої влади проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1» (далі – проект наказу). 

Проект наказу розроблено з метою приведення у відповідність із міжнародними договорами України про вільну торгівлю порядку видачі митницями ДФС сертифікатів.

Запропонований Порядок має на меті забезпечити:

виконання міжнародних зобов’язань України, взятих в рамках угод про вільну торгівлю;

адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу;

прискорення процедури видачі сертифікатів та підтримку експорту українських товарів на зовнішніх ринках;

застосування тарифних преференцій до товарів українського походження в країнах ЄС та ЄАВТ (Швейцарія, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн), Чорногорії;

збільшення товарообігу товарів на умовах вільної торгівлі та надходжень податків до бюджету.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу надавати  у письмовій та електронній формі  протягом одного місяця з дня публікації цього оголошення за такими адресами:

Державна фіскальна служба України: 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд.8, Департамент адміністрування митних платежів, e-mail:    origin.unit@sfs.gov.ua;

Міністерство фінансів України: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: infomf@minfin.gov.ua

Пропозиції та зауваження  до проекту наказу також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України:01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, e-mail: inform@dkrp.gov.ua