Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів — лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів — лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку»

опубліковано 31 травня 2017 о 11:15

Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів — лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів — лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку»

   На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика” розміщено доопрацьований проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів — лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів — лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку» (далі – проект постанови) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Законом України  від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році»  (далі – Закон № 909)  внесено зміни до норм Кодексу, які регламентують визначення та порядок роботи акцизних складів.

 З 1 березня 2016 року в Україні із запровадженням системи електронного адміністрування реалізації пального та електронної акцизної накладної  (ст.ст. 232 та 231 Кодексу) у ст. 230 Кодексу виключено норму щодо функціонування представників контрольних органів на акцизних складах, які розташовані на підприємствах-виробниках нафтопродуктів.

Відповідно до п.п. 212.3.4 п. 212.3 ст. 212 Кодексу особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб-підприємців до початку здійснення реалізації пального (тобто за основним місцем обліку платника в органі ДФС).

Разом з тим передбачено, що акцизні склади, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування навантаження-розвантаження, зберігання пального, повинні бути обладнані витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками рівня таких товарів (продукції) у резервуарі, які зареєстровані в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі (п. 230.1 ст. 230 Кодексу). Ця норма набуває чинності з  01.01.2018.

Дія проекту постанови поширюватиметься на  суб’єктів господарювання, які здійснюють які здійснюють виробництво, оброблення (перероблення), змішування навантаження-розвантаження, зберігання пального.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, та електронну – dep21monitor@sts.gov.ua, а також на адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11

Додаткові матеріали