Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати”

опубліковано 20 лютого 2017 о 13:55

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати”

Державна фіскальна служба України представляє проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати” (далі – проект наказу).

Законом України від 20.12.2016 № 1791 – VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» введено:

понижуючі та підвищуючі коефіцієнти до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України для стільникового радіозв’язку;

ставку рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України для стільникового радіозв’язку у розмірі 3000 грн. за 1 МГц у діапазоні радіочастот 2300–2400 МГц та 2500–2690 МГц.

Законом України від 21.12.2016 № 1797 – VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» передбачено:

з 1 січня 2017 року доповнити перелік платників рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин суб’єктами господарювання, які здійснюють видобування корисних копалин на підставі дозвільного документа, відмінного від спеціального дозволу на користування надрами; 

з 1 січня 2017 року доповнити витратами, пов’язаними з передпродажною підготовкою, пакуванням, у тому числі фасуванням (бутелюванням), склад витрат, які не враховуються при обчисленні вартості видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) за фактичною та розрахунковою вартістю для обчислення податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин;

з 1 січня 2018 року визначити платниками рентної плати за спеціальне використання води тільки первинних водокористувачів.

На виконання вимого чинного законодавства Міністерством фінансів України підготовлено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати», яким передбачається внести зміни до чинної форми Податкової декларації з рентної плати, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 07 листопада 2016 року № 927, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 28 листопада 2016 року за № 1539/29669.

З метою налагодження всебічного громадського обговорення, пропонуємо зауваження та пропозиції стосовно змісту нормативно-правового акту надавати у письмовій та електронній формі протягом двох тижнів з дня публікації цього оголошення на адресу розробника: поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, та електронну – d.tuganova@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.