Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови КМУ "Про внесення змін до пункту 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість"

опубліковано 13 квітня 2016 о 17:07

 

Повідомлення

про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до пункту 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”

 

Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до пункту 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість” (далі – проект постанови) розроблений відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс) у зв’язку із необхідністю врегулювання проблемних питань в частині врахування в системі електронного адміністрування ПДВ сум „клірингу” (розрахунків платника податків з погашення заборгованості з різниці в тарифах).

Так, пунктом 2001.3 статті 2001 Кодексу передбачено, що у разі проведення Казначейством розрахунків платника податків з погашення заборгованості з різниці в тарифах, в поповнення рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ (далі – електронний рахунок) такого платника враховується в межах проведення розрахунків з податку сума зменшення залишку боргу з ПДВ, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі (далі – картотека), за коригуючими реєстрами.

Порядок та строки врахування сум зменшення картотеки Казначейства в поповнення рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Такий порядок та строки визначені пунктом 9 Порядку електронного адміністрування ПДВ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 569 (далі – Порядок № 569).

Проте, існуючий порядок не дає можливості збільшити поповнення електронного рахунку платника на суму проведених розрахунків у разі зміни картотеки або її відсутності.

За результатами численних зустрічей представників Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України та Державної казначейської служби України прийнято рішення, що єдиним можливим шляхом врегулювання вказаного питання є внесення змін до пункту 9 Порядку № 569, який визначає порядок взаємодії ДФС та Державної казначейської служби України в процесі збільшення суми поповнення рахунків платників податків в системі електронного адміністрування ПДВ на суму „клірингу”.

 

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника:

поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України;

електронну – m.temruk@sfs.gov.ua

 

 

В.о. директора Департаменту                                                   С.П. Тимошенко