Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1233"

опубліковано 23 лютого 2016 о 11:47

Повідомлення про оприлюднення

проекту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України

від 27 грудня 2010 року № 1233»

 

На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщені проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233» (далі – проект постанови) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект наказу підготовлено у зв’язку із необхідністю узгодження положень постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233 «Про затвердження Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг» зі змінами, що відбулися в системі центральних органів виконавчої влади, зокрема, у зв’язку із реорганізацією Державної податкової служби України, Державної митної служби України, Міністерства доходів і зборів України та утворенням Державної фіскальної служби України, забезпечення належного функціонування територіальних органів ДФС, усунення можливих правових колізій, а також вилучення посилання на центральні органи виконавчої влади, що припинили свою діяльність внаслідок адміністративної реформи.

Крім того, проектом постанови передбачено приведення у відповідність до вимог ст. 34 та п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України положень Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг у частині визначення податкових (звітних) періодів, а також до вимог ст. 45, п. 48.3, п. 48.5 ст. 48,  п. 63.6 ст. 63 Кодексу – реквізитів форми звіту про суми податкових пільг.

Прийняття нормативного акта забезпечить затвердження нової форми Звіту про суми податкових пільг (далі – Звіт), яка надасть можливість суб’єктам господарювання уточнювати показники сум податків та зборів, що не сплачені до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, а також подавати Звіт за основним та/або неосновним місцем обліку у контролюючих органах відповідно до порядку сплати податків і зборів, встановленого Бюджетним та Податковим кодексами України.

Зауваження та пропозиції до цього проекту постанови від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – e.kogevnikova@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

 

В.о. директора Департаменту методологічної

роботи з питань оподаткування                                                     О.В. Доманський