Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації"

опубліковано 11 лютого 2016 о 12:14

Повідомлення про оприлюднення

проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації»  

 

На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» повторно розміщені доопрацьований проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект наказу підготовлено у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України 17 липня 2015 року Закону України за № 652-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій» (далі – Закон № 652), яким змінено термін «неприбуткові підприємства, установи та організації».

Згідно з новою редакцією неприбуткові підприємства, установи та організації не є платниками податку на прибуток за умови дотримання вимог, встановлених пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Прийняття нормативного акта забезпечить затвердження нової форми Звіту про використання доходів (прибутків) (далі – Звіт), яка передбачає:

уніфікацію форми Звіту – згруповані всі види доходів, які мають просту та логічну структуру без виділення доходів за окремими ознаками неприбутковості, що спрощує заповнення Звіту;

відображення податкового зобов’язання з податку на прибуток у разі нецільового використання отриманих коштів, а також отримання доходу із джерел, інших, ніж передбачені установчими документами;

форма Звіту передбачає нове поле для місячного податкового (звітного) періоду, яке заповнюється у разі недотримання неприбутковою організацією вимог, визначених пунктом 133.4 Кодексу для розрахунку податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств;

 розділ 2 «Отримано гуманітарну допомогу за звітний (податковий) рік» додатку ГД доповнено даними митної декларації, за якою було ввезено товар на митну територію України (дата, номер, номер товару).

Зауваження та пропозиції до проекту цього наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – e.kogevnikova@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

 

 

В.о. директора Департаменту методологічної

роботи з питань оподаткування                                                     О.В. Доманський