Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів»

опубліковано 05 лютого 2016 о 17:32

Повідомлення

про оприлюднення проекту наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів»

На офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) в рубриці «діяльність» - «регуляторна політика» - «проекти регуляторних актів» - «2016 рік» розміщено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів» (далі – Проект), а також аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект розроблено з метою приведення положень нормативно-правового акту Мінфіну у відповідність до вимог Закону України від 26 листопада 2015 року № 835-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців » та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон № 835).

Законом № 835 для проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб запроваджуються нові процедури та документи (відомості) органів ДФС про відсутність (наявність) заборгованості із сплати податків і зборів. Проектом затверджуються форми таких відомостей та визначаються процедури їх формування та передачі до Єдиного державного реєстру.

Проектом встановлюється, що взяття на облік у контролюючих органах відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації здійснюється на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру про державну реєстрацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації.

Законом № 835 виключені положення щодо щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу та процедури внесення до Єдиного державного реєстру запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, у тому числі на підставі даних органів ДФС. У зв’язку із цим Проектом вилучено процедури формування та направлення до Єдиного державного реєстру повідомлень про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням (ф. № 18-ОПП).

Зауваження та пропозиції до Проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати упродовж місяця з дати оприлюднення Проекту на адресу розробника: поштову – 04655, м. Київ, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент реєстрації платників та електронних сервісів та електрону – oblik@sfs.gov.ua та до Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.