Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Порядку роботи представників контролюючих органів на акцизних складах та податкових постах, що утворюються на території підприємств, де виробляється продукція з використанням спирту етилового та біоетанолу, які отримуються за нульовою ставкою акцизного податку”

опубліковано 02 грудня 2014 о 13:58

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика” розміщено проект наказу „Про затвердження Порядку роботи представників контролюючих органів на акцизних складах та податкових постах, що утворюються на території підприємств, де виробляється продукція з використанням спирту етилового та біоетанолу, які отримуються за нульовою ставкою акцизного податку (далі – проект наказу) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект розроблено з метою забезпечення реалізації норм статей 229, 230 розділу VІ Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та Закону України від 12 серпня 2014 року № 1638-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм”, у частині здійснення контролю за виробництвом і обігом спирту, лікеро-горілчаних виробів та деяких видів продукції, яка виготовляється з використанням спирту етилового та біоетанолу, що отримується підприємствами за нульовою ставкою акцизного податку.

Також проектом наказу пропонується визнати таким, що втратив чинність, наказ ДПА України від 11.01.2011 № 14 „Про затвердження Порядку роботи представників органів державної податкової служби на акцизних складах та податкових постах” (далі – Порядок), зареєстрований у Мінюсті 09.02.2011 за № 160/18898.

Порівняно з діючим Порядком проектом наказу передбачено доповнення функцій представників контролюючих органів на акцизних складах та податкових постах функціями, виконання яких передбачено Порядком ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв і Порядком ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового, відповідно до яких представники контролюючих органів на акцизних складах вносять відповідну інформацію до зазначених реєстрів.

Дія проекту наказу поширюватиметься на суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів, та виробництво продукції з використанням спирту етилового і біоетанолу,  що отримується підприємствами за нульовою ставкою акцизного податку.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, та електронну – dep.sat21@gmail.com, а також на адресу поштову Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11