Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення проекту Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про відкриття на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Грушів – Будомєж»»

опубліковано 22 серпня 2014 о 11:56

Повідомлення про оприлюднення

проекту розпорядження Кабінету Міністрів України

«Про схвалення проекту Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про відкриття на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Грушів – Будомєж»»

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України«Про схвалення проекту Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про відкриття на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Грушів – Будомєж»» (далі – проект розпорядження) розроблено Державною фіскальною службою України.

З прийняттям розпорядження Кабінет Міністрів України схвалює проект Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про відкриття на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Грушів – Будомєж», що у подальшому дозволить Міністру закордонних справ України підписати цю Угоду.

Головною метою зазначеного вище проекту Угоди є відкриття пункту пропуску для міжнародного автомобільного сполучення на українсько-польському державному кордоні із запровадженням у цьому пункті пропуску спільного прикордонного та митного контролю на території Республіки Польща.

Перевагами спільного контролю є його проведення одночасно митними органами обох країн, що сприятимескороченню часу та створенню комфортних умов під час перетину державного кордону.

У свою чергу, відкриття додаткового пункту пропуску на цій ділянці державного кордону сприятиме зростанню пасажиро-транспортного потоку через спільний кордон, розширенню торговельно-економічних зв’язків, у тому числі в регіональному аспекті, що позитивно впливатиме на розвиток регіону в цілому.

Зауваження та пропозиції до проекту розпорядження від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються на адресу розробника: поштову – 04655, м. Київ-53, Львівська пл., 8, Департамент міжнародних зв’язків Державної фіскальної служби України.