Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови КМ України "Про внесення змін до Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податків – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку"

опубліковано 26 вересня 2014 о 10:40

Повідомлення про оприлюднення

проекту постанови про внесення змін до Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податків – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1243

 

Державна фіскальна служба України повідомляє про розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України.

Відповідно до пункту 7 статті 9 Закону України від 06 вересня 2012 року  № 5203-VІ «Про адміністративні послуги» суб'єкт надання адміністративної послуги не може вимагати від суб'єкта звернення документи або інформацію, що перебувають у володінні суб'єкта надання адміністративних послуг або у володінні державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ або організацій, що належать до сфери їх управління.

Порядок отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податків – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку, затверджений постановою Кабінету Міністрів України  від 27 грудня 2010 р. N 1243 (далі – Порядок).

Абзацом третім пункту 3 Порядку встановлено, що документ, що підтверджує сплату податку на доходи фізичних осіб (квитанція банку, платіжне доручення), пред'являється платником податку органу державної податкової служби для отримання довідки.

З метою приведення постанови Кабінету Міністрів України  від 27 грудня 2010 р. N 1243 у відповідність до норм Закону України «Про адміністративні послуги» необхідно абзац третій пункту 3 Порядку виключити.

Державна фіскальна служба України, 04655 МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, e-mail: idanilov@minrd.gov.ua