Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України (у зв'язку з прийняттям Закону України «Про основи запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями»)"

опубліковано 11 серпня 2014 о 14:31

ПРОЕКТ

Вноситься
Кабінетом Міністрів України

  А. ЯЦЕНЮК

“     ”                     2014 р.

 

 

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Митного кодексу України (у зв'язку з прийняттям Закону України «Про основи запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями»)

 

Верховна Рада України постановляє:

І. Внести до Митного Кодексу України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2012. № 44-45, № 46-47, № 48, ст.552) такі зміни:

1)   у абзаці першому частини четвертої статті 3 після слів «доходів і зборів» доповнити словами: «або центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями»;

2)   у статті 4:

абзац перший частини першої доповнити пунктом 342 наступного змісту: «органи центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями - центральний орган виконавчої влади у сфері охорони економічної безпеки держави»;

доповнити пунктом 641 наступного змісту:

«Центральний орган виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями, - центральний орган виконавчої влади, що є органом у системі центральних органів виконавчої влади, який приймає участь у забезпеченні формування та реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового, митного та бюджетного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного соціального внеску»;

3)   абзац перший частини третьої статті 7 після слів «доходів і зборів» доповнити словами: «та центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями»;

4)   пункт 2 частини першої статті 8 після слів «органів доходів і зборів України» доповнити словами: «та повноважень участі центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями»;

5)       у статті 318:

у абзаці першому частини другої виключити слово «виключно»;

доповнити частиною 7 наступного змісту:

«У разі наявності інформації про вчинене або таке що готується кримінальне правопорушення, посадові особи центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями, можуть приймати участь у проведенні митного контролю».

6)        абзац перший частини першої статті 320 після слів "а також участь їх посадових осіб у здійсненні митного контролю" додати слова: "окрім посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями,  в межах повноважень".

7)        у назві статті і абзаці першому частини першої статті 323 після слів "органів доходів і зборів" додати слова: "та центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушенням".

8)        у абзаці першому частини другої статті 325 після слів "органи доходів і зборів" додати слова: "та центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушенням ".

9)        у статті 333:

у назві статті після слів "органи доходів і зборів" додати слова "та центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями".

у абзаці першому частини другої після слів "водах інших держав" додати слова "у тому числі за вимогою посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями".

10)       у абзаці першому частини першої та абзаці першому частини п'ятої статті 334 після слів "органи доходів і зборів" додати слова: "та центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями".

11) у абзаці першому частини першої статті 336 після слів "органів доходів і зборів" додати слова: "а також за участю посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями".

12) у статті 338:

у абзаці першому частини шостої та у пункті 1 частини восьмої після слів "доходів і зборів" додати слова "а також центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями".

13) у абзаці першому частини першої та абзаці першому частини другої статті 342 після слів «органу доходів і зборів» додати слова «а також центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями».

14) у статті 343:

у назві статті після слів «доходів і зборів» додати слова «а також центральний орган виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями».

у абзаці першому частини першої статті 343 після слів «на органи доходів і зборів» та після слів «особами органу доходів і зборів» додати слова «а також центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями»;

у абзаці першому частини другої статті 343 після слів «органу доходів і зборів» додати слова «а також центрального органу виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями» у відповідних відмінках.

15) у абзаці першому частини першої статті 344 після слів "органами доходів і зборів" додати слова: "а також центральним органом виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями".

16) у абзаці першому частини третьої статті 365 після слів "органи доходів і зборів" додати слова "а також центральний орган виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями".

17) частину п'яту статті 398 після слів "органи доходів і зборів" доповнити словами: "а також центральний орган виконавчої влади, що формує і реалізує державну політику у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями».

 

II. Прикінцеві положення:

 

1. Цей Закон набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про основи запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями».

2. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня опублікування цього Закону:

1) привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

2) прийняти нормативно-правові акти, що випливають із цього Закону;

3) забезпечити перегляд і приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

 

 

 

         Голова

Верховної Ради України