Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міндоходів „Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10”

опубліковано 13 червня 2014 о 17:18

Повідомлення

про оприлюднення проекту регуляторного акта

(до проекту наказу Міністерства доходів і зборів України „Про визнання таким, що втратив  чинність, наказу Міністерства доходів і зборів України Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 №10”)

На офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України (www.minrd.gov.ua) в підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу “Регуляторна політика” розміщено проект наказу Міністерства доходів і зборів  України „Про визнання таким, що втратив  чинність, наказу Міністерства доходів і зборів України Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 №10” та аналіз впливу цього регуляторного акту.

Розробка проекту наказу обумовлена змінами, які відбулися в системі центральних органів виконавчої влади, зокрема ліквідацією Міністерства доходів і зборів, та необхідністю приведення нормативно-правового акта у відповідність із чинним законодавством України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 № 67 «Про ліквідацію Міністерства доходів і зборів України» передбачається відновлення діяльності Державної податкової служби України та Державної митної служби України, яка спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів. Таким чином, формування єдиної державної податкової політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства здійснюється Міністерством фінансів України.

Отже, приведення Форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної  у відповідність можливе лише шляхом скасування наказу Міністерства доходів і зборів України та видання відповідного наказу Міністерства фінансів України.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб,  а також їх об’єднань до вказаного проекту наказу можна надсилати упродовж місяця з дати оприлюднення проекту на адресу розробника: поштову  – 04655, МПС, м.Київ-53, Львівська площа, 8, Міністерство доходів і зборів України та на електронну адресу – dpspdv@ukr.net.

Обговорення проекту акта проводиться у рубриці «Консультації з громадськістю» на урядовому веб-сайті «Громадянське суспільство і влада» (http://civic.kmu.gov.ua/consult_mvc_kmu/consult/poll/projects)

 

Директор  Департаменту                                                               Н.Є. Привалова