Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких операцій з безоплатного передання транспортних засобів"

опубліковано 13 лютого 2014 о 16:44

Повідомлення про оприлюднення

проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких операцій з безоплатного передання транспортних засобів»

 

Міністерством доходів і зборів України на громадське обговорення виноситься проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких операцій з безоплатного передання транспортних засобів» (далі – проект акта).

Проект акта передбачає звільнення від оподаткування (в частині акцизного податку, податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, збору за першу реєстрацію) операцій з безоплатної передачі транспортних засобів, конфіскованих, визнаних безхазяйними, за якими не звернувся власник до закінчення строку зберігання, та таких, що за правом успадкування чи на інших законних підставах перейшли у власність держави, у випадках, визначених законодавством, у володіння і користування державних органів, установ (організацій), які утримуються за рахунок бюджетних коштів, закладів, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, а також багатодітних сімей, у яких виховується п’ять та більше дітей і граничний розмір доходу кожного з батьків такої багатодітної сім’ї дає право на отримання податкової соціальної пільги.

Загалом з метою комплексного підходу до вирішення питання забезпечення автотранспортом закладів та сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, розроблено два законопроекти. Окрім зазначеного проекту акта на досягнення поставленої цілі спрямований проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного передання транспортних засобів закладам, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним та багатодітним сім’ям».

Проект акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднено на офіційному веб-порталі Міндоходів України (www.minrd.gov.ua) у розділі „Регуляторна політика”.

Зауваження та пропозиції від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати оприлюднення проекту акта на адресу розробника: 04655, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Міністерство доходів і зборів України, Департамент фінансово-економічної роботи та бухгалтерського обліку, e-mail: konfiscat@minrd.gov.ua, а також на адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, e-mail: mail@dkrp.gov.ua.

Консультації щодо проекту акта з боку Міністерства доходів і зборів України можна отримати за телефоном 281-30-16 (Бондаренко Василь Анатолійович).

Обговорення проекту акта проводиться у рубриці «Консультації з громадськістю» на урядовому веб-сайті «Громадянське суспільство і влада» (http://civic.kmu.gov.ua/consult_mvc_kmu/consult/poll/projects)