Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства доходів і зборів України «Про визнання таким, що втратив чинність наказу Державної митної служби України від 26.12.2003 № 913»

опубліковано 20 січня 2014 о 17:02

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

до проекту наказу Міністерства доходів і зборів України «Про визнання таким, що втратив чинність наказу Державної митної служби України від 26.12.2003 № 913»

 На офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України в мережі Інтернет (www.minrd.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект наказу Міністерства доходів і зборів України «Про визнання таким, що втратив чинність наказуДержавної митної служби України від 26.12.2003 № 913» (далі – проект наказу).

Проект наказу Держмитслужби України від 26.12.2003 № 913 встановлює Порядок здійснення контролю за ввезенням на митну територію України окремих товарів цільового призначення, згідно з яким при здійсненні митного оформлення товарів суб'єкт господарської діяльності повинен надавати  митниці зобов'язання керівника суб'єкта про цільове використання ввезених  на митну територію України товарів.

У зв'язку із проведенням адміністративної реформи та внесенням змін до Митного та Податкового кодексу України (Закони України від 04.07.2013 № 404-VII та № 405-VII), постає необхідність приведення нормативно-правових актів з питань державної митної справи у відповідність до вимог цих кодексів.

Зокрема  пунктом 8 статті 257 Митного кодексу України установлено вичерпний перелік відомостей, які мають бути внесені в митну декларацію. До цих відомостей віднесені, у тому числі, відомості про документи, необхідні для митного контролю, які подаються разом з митною декларацією відповідно до статті 335 цього Кодексу. Подання документів, зазначених у наказі Держмитслужби України від 26.12.2003 № 913, не передбачено. Функції контролю за використанням ввезених товарів віднесені до компетенції органів Міндоходів.

Розробка цього проекту наказу передбачена п.168 Плану діяльності Міністерства доходів і зборів України з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2013 рік, затвердженого наказом Міндоходів від 28.05.2013 № 129 (із змінами).

Виходячи з вищезазначеного, наказ Держмитслужби України від 26.12.2003 № 913 потребує визнання таким, що втратив чинність.

Після візування та підписання, наказ підлягає погодженню з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

З метою налагодження всебічного громадського обговорення зауваження і пропозиції стосовно змісту регуляторного акту надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство доходів і зборів України, 04 655 МПС, м.Київ – 53, Львівська площа буд. 8, e-mail: vpt@customs.minrd.gov.ua.

Обговорення проекту акта проводиться у рубриці «Консультації з громадськістю» на урядовому веб-сайті «Громадянське суспільство і влада» (http://civic.kmu.gov.ua/consult_mvc_kmu/consult/poll/projects)