Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 24.07.2017 № 1600/6/99-99-15-02-02-15/ІПК

опубліковано 08 серпня 2017 о 09:29

Державна фіскальна служба України розглянула звернення щодо взаєморозрахунків між страховиком –резидентом та перестраховиком – нерезидентом  за договором перестрахування та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє таке.

         Контролюючі органи мають право надавати консультації виключно з тих питань, що належать до їх повноважень (п. 52.5 ст. 52 Кодексу).

         Згідно з п.п. 191.1.28 п. 191.1 ст. 191 Кодексу до функцій контролюючих органів належить, зокрема, надання індивідуальних податкових консультацій з питань податкового та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи.

         Надання роз’яснень щодо норм господарського законодавства України, зокрема з питань взаєморозрахунків між суб’єктами господарювання, не належить до повноважень ДФС.

         Враховуючи, що валютне регулювання та визначення порядку здійснення операцій в іноземній валюті здійснюється Національним банком України, пропонуємо за роз’ясненнями з питань правомірності припинення зобов’язань в іноземній валюті страховика – резидента та перестраховика – нерезидента шляхом зарахування звернутись до Національного банку України.