Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 07.07.2016 № 14740/6/99-99-12-02-03-15

опубліковано 14 липня 2016 о 09:50

Державна фіскальна служба України розглянула лист Кооперативу про звільнення від сплати орендної плати за земельні ділянки комунальної власності  та повідомляє.

 Кооператив зацікавлений у застосуванні положення ст. 6 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (далі – Закон) про звільнення від сплати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності.

Державна фіскальна служба України зауважує, що Закон не є законом із питань оподаткування або внесення змін до Податкового кодексу України (далі – Кодекс),  таким чином, його положення суперечать нормам п. 2.1 ст. 2 та п. 7.3 ст. 7 Кодексу щодо визначення, у тому числі й зміни основних елементів податків.

Разом з тим Законом України від 17.05.2016 № 1365-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування» ст. 6 Закону викладено у новій редакції, яка передбачає звільнення суб'єктів господарювання від плати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності в населених пунктах на території проведення антитерористичної операції.

ДФС звернулася до Міністерства фінансів України, що забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової політики, щодо визначення механізмів застосування положень ст. 6 Закону у разі укладених договорів оренди.

Позицію Міністерства фінансів України з порушеного питання буде надано додатково.