Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 19.05.2016 № 11021/6/99-99-15-03-03-15

опубліковано 26 травня 2016 о 15:06

Про розгляд звернення

           Державна фіскальна служба України відповідно до ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) розглянула звернення   ТОВ « ХХХХ » (далі – Товариство щодо віднесення до підакцизних товарів газового конденсату і нафти та визначення об'єкта оподаткування акцизним податком при здійсненні операцій з їх реалізації і повідомляє таке.

          Згідно з п.п. 14.1.4 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України  (далі – Кодекс) акцизний податок – непрямий податок на споживання окремих видів товарів (продукції), визначених Кодексом як підакцизні, що включається до ціни таких товарів (продукції).

         Підакцизні  товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Кодексом встановлено ставки акцизного податку (п.п. 14.1.145  п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

         Статтею 215 Кодексу встановлено вичерпний перелік підакцизних товарів, ставки податку на ці товари, код товару (продукції) згідно з УКТЗЕД і опис товару (продукції) згідно з УКТЗЕД. Зокрема до підакцизних товарів належить пальне – нафтопродукти, скраплений газ, паливо моторне альтернативне, паливо моторне сумішеве, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, інші товари, зазначені у п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 Кодексу.

                   Оскільки підакцизні товари (продукція) – це товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Кодексом встановлено ставки акцизного податку, то з метою отримання більш грунтовної відповіді Товариству необхідно надати більш детальну інформацію, що містить відомості про характеристику товару та класифікацію такого товару згідно з УКТ ЗЕД.

        

Голова                                                                                    Р.М. Насіров