Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 02.03.2016 № 4701/6/99-99-19-03-02-15

опубліковано 09 березня 2016 о 18:26

Про розгляд звернення

          Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо визнання податкової накладної недійсною та заповненою з порушенням, якщо в ній обов'язкові реквізити, які стосуються повної або скороченої назви продавця та покупця, відповідають назві, зазначеній у статутних документах таких осіб, але розмір літер (великі/малі) такої назви не співпадає, та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє.

         Згідно з п.п. „в” та п.п. „д” п. 201.1 ст. 201 Кодексу у податковій накладній вказуються в окремих рядках обов'язкові реквізити, зокрема повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг та повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг.

     Податкова накладна, що містить помилки в реквізитах, визначених п. 201.1 ст. 201 Кодексу (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту (п. 201.10 ст. 201 Кодексу).

         Враховуючи викладене, у разі якщо обов'язкові реквізити податкової накладної, які стосуються повної або скороченої назви продавця та покупця, відповідають назві, зазначеній в статутних документах таких осіб, але розмір літер (великі/малі) назви не співпадає, то податкова накладна визнається дійсною.

 

Голова                                                                                           Р.М. Насіров