Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 10.02.2016 № 2720/6/99-99-19-03-02-15

опубліковано 15 лютого 2016 о 18:08

Про розгляд листа

 

         Державна фіскальна служба України розглянула лист платника податку щодо оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання розробником програмної продукції замовнику та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), повідомляє.

         Пунктом 26 1 підрозділу 2 розділу XX ПКУ для операцій з постачання програмної продукції тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, запроваджено пільговий режим оподаткування податком на додану вартість, згідно з яким звільняються від оподаткування цим податком операції з постачання програмної продукції.

         Для цілей цього пункту до програмної продукції відносяться:

         результат комп'ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп'ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів та/або онлайн-сервісів; криптографічні засоби захисту інформації.

         Отже, якщо постачання програмної продукції замовнику відбувається з переданням йому права власності на таку продукцію (згідно з договором про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності), то відповідно до пункту 26 1 підрозділу 2 розділу XX ПКУ такі операції звільняються від оподаткування на додану вартість.

         Відповіді на питання оподаткування податком на додану вартість програмної продукції детально викладено в Узагальнюючій податковій консультації стосовно особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції, затвердженій наказом Міністерства доходів і зборів України від 07.10.2013 № 536.

         Разом з цим інформуємо, що питання законодавчого регулювання оформлення права власності на комп’ютерну програму не належить до компетенції ДФС.

               

Голова                                                                                                 Р.М. Насіров