Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скасувати сертифікати ключів можна в будь-якому представництві акредитованого Центру сертифікації ключів Міндоходів

, опубліковано 23 червня 2014 о 18:03

Міндоходів нагадує користувачам цифрових підписів, які отримали такі послуги на території Луганської та Донецької областей, що скасувати сформований сертифікат ключа можна у будь-якому представництві акредитованого Центру сертифікації ключів Міндоходів.

Для цього юридичні та фізичні особи повинні подати письмову заяву відповідно до встановленого Регламентом порядку. Заява фізичної особи має бути засвідчена особистим підписом, а юридичної – підписом уповноваженого представника та печаткою юридичної особи.

Якщо ж заявник не може цього зробити через втрату реєстраційних та інших документів, на підставі яких формувались сертифікати, він має право звернутися до представництв Центру із заявою про таке скасування у зв’язку з компрометацією особистих ключів. У такому випадку встановлення власника цифрового підпису здійснюється за паспортом громадянина України та копією картки платника податків (за наявності).

Оформити відповідне звернення та отримати усю необхідну консультацію можна в адміністраторів реєстрації представництв АЦСК ІДД Міндоходів, перелік яких розміщено тут.

Загалом, з початку року послугами акредитованого Центру сертифікації ключів скористалися 380,4 тис. клієнтів, кількість яких порівняно з відповідним періодом минулого року зросла в 1,6 раза. Їм безкоштовно видано 1,08 млн. цифрових підписів.